25 / 04 / 2024

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?

Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?: Bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor...




Emlak vergisi; bina, arsa veya arazi gibi taşınmazlara sahip olanların devlete ödemesi gereken vergiye deniyor. Emlak vergisi yıl içinde tek seferde ya da iki seferde ödenebiliyor. Emlak vergisi ödenme zamanları iki taksit şeklinde ödeyecek olanlar için ilk taksit 1 Ocak-31 Mayıs 2013 tarihleri arasında, ikinci taksit ise 1 Kasım-30 Kasım 2013 tarihleri arasında oluyor.


Emlak vergisi sözkonusu taşınmazın bağlı olduğu belediyelere müracat ederek ödenebiliyor. Bir diğer ödeme şekli ise PTT havalesi ya da Belediyelerin banka hesap numaralarına emlak vergisi mükellef numarasıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi beyannamesi için hangi belgeler gereklidir?


Emlak vergisi beyannamesi için; tapu fotokopisi, nüfus cüzdanı fotokopisi, binalar için yapı kullanma izni fotokopisi, binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak, bina, daire veya işyeri numarası), beyan sahibinin ikamet ve işyeri adresi, vergi numarası, o yıla ait bedelde damga pulu ile birlikte ilgili olduğu belediyenin Emlak Servisine başvurmalıdır.


Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?


Emlak ve arsa vergisi; bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor. İnternetten emlak yada arsa vergi borcunuzu sorgulamak için öncelikle ilgili belediyenin e-belediye sistemine geçmiş olması gerekiyor.


Emlak vergisi kredi kartıyla ödenir mi?


Emlak vergisi mükellefleri, vergilerini belediyeye gelmeden internet üzerinden ödeyebiliyorlar. İnternet üzerinden ödeme yapmak isteyenlerin, belediyelerinin resmi sitesine girdikten sonra ana sayfadaki e-belediye linkine, daha sonra sicil no yada TC kimlik no ile online ödeme kısmına tıklamaları gerekiyor. Sicil kodunu girdikten sonra borç miktarı ve ödeme şekli ekrana çıkıyor. Kredi kartıyla ödemeler güvenli bir şekilde yapılabiliyor. Bu adresten ayrıca sicil arama, arsa rayiç sorgulama, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları gibi işlemler de gerçekleştirilebiliyor.



Emlak vergisi zamanları!
2013 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemeleri başladı!
Emlak vergisi borcu 2013!




Geri Dön