28 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisi ikinci taksit dönemi Kasım ayında başladı. Vergi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?



Emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?

Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisi ikinci taksit dönemi Kasım ayında başladı. Vergi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor.


Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor. 


Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor. 


Emlak vergisi, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Ayrıca belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Belediyeler hafta içi her gün 08.30‘da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00'a kadar bunu sürdürüyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00'dan 17.00'a kadar hizmet veriyor. Peki, Emlak vergisi 2. taksit son gün ne zaman?


2014 yılına ait emlak vergisi en son 1 Aralık 2014 tarihinde ödeniyor. Vergi cezası ile karşılaşmak istemeyenlerin bu tarihe kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Aksi halde emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için %1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.



Emlak vergisi yapılandırmak için ne gerekli?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön