25 / 04 / 2024

Bergama’da TOKİ konutlarının hak sahipleri belirlendi!

Bergama’da TOKİ konutlarının hak sahipleri belirlendi!

Bergamalılar’ın yıllardır beklediği TOKİ’de hak sahipleri, noter huzurunda çekilen kura sonuçlarıyla belirlendi.



İzmir'in Bergama ilçesinde  TOKİ  heyecanı yaşandı. Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için yürütülen TOKİ projeleri kapsamında, Bergama'da ilk etapta inşa edilecek 293 konut için Belediye Güzellik Ilıcası Sosyal Tesisleri'nde, 2 bin kişinin katılımı ile noter çekilişi yapıldı. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; kura çekilişi belediyenin Facebook hesabından canlı olarak yayınlandı.

Toplam bin 674 başvurunun geldiği projede, kurada ismi okunan vatandaşlar, sevinç gözyaşı dökerken, kurada adı çıkmayanlar ise büyük üzüntü yaşadı. Engelli, emekli, gazi ve şehit yakınlarının öncelikli olarak faydalandığı projede, Bergama Bahçelievler Mahallesi'nde yatay mimari ile inşa edilecek konutların 147'si 2 + 1 şeklinde, 146'sı ise 3 + 1 şeklinde tasarlandı.

Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun girişimleri ve bölge milletvekillerinin önderliğinde TOKİ için 80 dönümlük arazi tahsisi yapılmıştı. Çekiliş töreninde konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazananlara hayırlı olsun diyerek, kurada adı çıkmayanlar için projenin önümüzdeki dönemlerde etap etap devam edeceğinin de müjdesini verdi. 

Uyar, "Hükümetimizin, dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için yürüttüğü TOKİ projeleri Bergama'da devam edecek. Belediye Başkanımız Hakan Koştu, Ankara'da olduğundan aramızda değil. Kendisi ilçemize daha başka müjdeler vermek üzere, bir dizi görüşmeler yapıyor. Amacımız ilçemizde ev sahibi olmayan dar gelirli tüm hemşerilerimizin bu projeden yararlanması. Bu nedenle çalışmaları yakından takip ediyoruz. Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi, girişimlerimizi hızlandırdık. En kısa sürede, vatandaşlarımıza sağlam ve güvenli bir şekilde konutlarını teslim edeceğiz" açıklamasında bulundu.


Geri Dön