25 / 04 / 2024

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaatı bitirilemiyor!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaatı bitirilemiyor!

Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın kaba inşaatı bitince ülkede kutlama yapıldı. Yapımına 2006 yılında yılında başlanan havalimanının açılışı 5 kez ertelenmişti.  



Açılışı 5 kez ertelenen Berlin-Brandenburg Havalimanı'nın inşaasına 2006 yılında başlanmıştı. Havalimanının 2020 yılının sonbahar aylarında açılacağı açıklandı. 

Enson Haber'de yer alan habere göre, havalimanının kaba inşaatı tamamlanınca ülkede kutlama yapıldı. 2 milyar euro olarak hesaplanan havalimanının maliyeti şimdiki hesaplara göre 6.44 milyar euroya çıktı. Ayrıca, alman basını, İstanbul Havalimanı'nın inşa sürecini Berlin'de yapımı devam eden havalimanı ile kıyaslamıştı. 

Yabancı gazetelerde yer alan haberlerde şöyle yazıldı; "Şunun kabul edilmesi gerekiyor: İstanbul, Berlin'in başaramadığını başardı. Türkiye'nin en büyük şehrinin yeni havalimanının faaliyete başlama süreci halihazırda birkaç kez ertelenmişti. Ancak havalimanı, beş yıldan kısa bir zaman alan inşa sürecinin ardından artık faal. Bunun karşısında, Berlin'in havalimanının inşaatı, muhtemelen ancak 2020 ya da 2021'de bitecek. Yani planlanan tarihten 10 yıl sonra. İlk açılış törenindense 14 yıl sonra. Ama bu karşılaştırma pek de yerinde değil. Otokratik ülkelerde inşaat projelerini hayata geçirmek elbette daha kolay. Bunu, yakında üçüncü havalimanı açılacak olan Pekin'de de görüyoruz. Türkiye ve Çin yakında dünyanın en hareketli havaalanına sahip olmak için yarışacak." 
 

Berlin Havalimanı nasıl ulusal travmaya dönüştü?


Geri Dön