26 / 04 / 2024

Berlin'de ev vergisini kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Berlin'de ev vergisini kiracı değil, ev sahibi ödeyecek!

Berlin Eyalet Hükümeti, kiralardaki fahiş artış nedeniyle kiracıların üzerindeki yükü hafifletmek amacıyla yeni bir yasa çıkarmayı planlıyor. Çıkacak yasa ev vergilerini kiracının değil ev sahibinin ödemesini düşünülüyor.



Almanya’da ev vergileri, çöp, temizlik ve ısınma gibi yan giderleri kiracılar ödüyor. Üüstüne son yıllarda Berlin ve diğer büyük şehirlerde kiraların fahiş oranda artış göstermesi kiracıları daha da zorladı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kiracının bu yükünü hafifletmek için Eyaletler Meclisi, Berlin eyalet hükümetinin istediği doğrultuda inisiyatif alıp yasa çıkarırsa kiralarda kısmı bir indirim sağlayacak. Berlin Eyalet Senatörü Dirk Behrendt “Ev sahipleri vergiyi kiracılara yüklüyor. Bizim istediğimiz yönde yasa çıkması durumunda kiracılar bir ek yükten kurtulacak” ifadelerini kullandı.

‘VERGİLERİ DÜŞÜRSÜN!’

SPD, kiracıların vergiden kurtulmasının önemli olduğunu ve talebe destek verdiklerini söyleyedi. CDU milletvekili Jan Markco Luczak, girişimin kiracıları büyük bir yükten kurtaramayacağını iddia etti. Luczak, “Berlin hükümeti böyle bir girişim yerine, vergileri düşürmeyi amaçlasın” diye konuştu.


Geri Dön