26 / 04 / 2024

Berlin'de konut krizi kapıda!

Berlin'de konut krizi kapıda!

Mülteci akınının yavaşlaması ile birlikte Almanya’da yurt ve acil barınma noktalarındaki yataklar boşaldı, ancak ülkede konut sorunu baş gösterdi




Almanya'ya gelen mülteci sayısı düşünce yurt ve barınakların çoğu boşaldı. Ülkedeki mülteci yurt ve barınaklarında 100 bin yatağın boşta kaldığı belirtildi. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Berlin eyaletinde acil barınma noktalarında kalan mülteci sayısı 4 binin altına inerken Almanya'nın en kalabalık nufüslu eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da, mülteci krizinin yaşandığı dönemde 78 bin olan kapasite simdi 22 bine düştü. Buna karsın kabul edilen mülteciye bağlı olarak ise konut sorunu bas gösterdi.

KONUTA ÇÖZÜM


Baden-Württemberg Belediyeler Birliği, konut sıkıntısından şikayet etti. Bremen, "Konut piyasası daraldı" açıklaması yaparken, Hessen Eyaleti, "Konut planı" projesi başlattı. Berlin'de ise konut sorununa çözüm için kısa dayanıklı konteyner kent için ilk adımlar atıldı. Bu konutların zaman içinde öğrenci yurdu haline getirilmesi de planlar arasına alındı.


Geri Dön