27 / 04 / 2024

Beşiktaş kentsel dönüşüm 2013!

Beşiktaş kentsel dönüşüm 2013!

Kentsel dönüşüm furyasına yeni dahil olan Beşiktaş’ta dönüşüm bina bazında yapılıyor. Beşiktaş Belediyesi’nden alınan bilgiye göre kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 22 binanın yıkımına başlandı. İlçede bu rakamın hızla artması öngörülüyor…



İstanbul’un dört bir yanında başlatılan kentsel dönüşüm furyasına Beşiktaş’ta dahil oldu. Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm yasası tek tek depreme dayanıksız binalar bazında uygulanıyor. Dönüşüm kapsamında eksi siteler yıkılarak yerine daha güvenli binalar inşa ediliyor. 


Beşiktaş kentsel dönüşüm 2013!


22 binanın yıkımına başlandı

Beşiktaş’ta kentsel dönüşüm yasası uygulaması yeni bağladığı için, bakanlıkça yetkilendirilmiş firmalardan çürük raporu almış olan binaların yıkımları devam ediyor. Daha sonra bu binaların yenilemelerine başlanacak. Beşiktaş Belediyesi’nden alınan bilgiye göre şu ana kadar Beşiktaş kentsel dönüşüm kapsamında 22 binanın yıkımına başlandı. 


Beşiktaş kentsel dönüşüm 2013!


Hemen her mahallede yenileme çalışmaları var

Beşiktaş’ta gecekondu mahallesi olarak tabir edilen alanlar bulunmuyor. İlçede kentsel dönüşüm binalar bazında ilerliyor. Fakat Beşiktaş sınırları içinde yer alan hemen her mahallede yenileme çalışmaları yapılıyor. 

İlçede toplam kaç konut kentsel dönüşüm çerçevesinde yenileceği konusunda net bir rakam bilinmiyor. Çok sayıda konutun bu kentsel dönüşüm çerçevesinde yenileceği öngörülüyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön