29 / 03 / 2024

Beşiktaş, stadın inşaat ruhsatını aldı!

Beşiktaş, stadın inşaat ruhsatını aldı!

Beşiktaş, stadın inşaat ruhsatını aldı. Beşiktaş Belediyesi'nin Levent'teki binasında düzenlenen törende konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni yapılacak stadın yapı inşaat ruhsatını Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal'dan aldı...



Beşiktaş Belediyesi'nin Levent'teki binasında düzenlenen törende konuşan Fikret Orman, bugüne kadar yaptıkları çalışmaları yine Beşiktaş Belediyesi'nden aldıkları yıkım ve kazı ile alakalı ruhsatla yaptıklarını belirterek, "Artık temel beton işlerine başlayacağımız için bundan sonra inşaat ruhsatına ihtiyacımız vardı. Bugün inşaat ruhsatımızı alacağız. Sayın başkan bize çok destek oldu. Beşiktaş Kulübü artık resmi inşaat ruhsatını alıp oraya asacak" diye konuştu.


Statla ilgili bazı spekülasyonların yapıldığını dile getiren Orman, "Bunların hiçbiri doğru değil. Beşiktaş Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ilgili tüm izinleri almıştır. Aramızdaki protokol stadın kapasitesi büyüdüğü için yeniden Gençlik Spor'a tahsis edilecek koltuklar ve otoparkla alakalıdır. Bu protokolün de ruhsatla bir alakası yoktur. Yıkımımızı yaptık, şimdi ruhsatımızı alıp, inşaatımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı 


Fikret Orman, bundan sonra artık inşaatın başlayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Orada artık kütleler görülmeye başlayacak. Beşiktaş kamuoyunun projeye daha fazla sahip çıkacağını düşünüyorum. Loca ve VIP koltuk talebi var. Talep edenlere vermeye başladık.  Kimse geç kalmasın. Onun da lansmanını yapacağız. Kış şartları el verirse de bu hafta içinde betona başlayacağız. Esas itibarıyla geçen haftaydı planımız ama 'inşaat ruhsatını alıp, öyle başlayalım' dedik. Bugün de kar var. Kar kalktığı zaman beton işlerine başlayacağız. Şu ana kadar bir kredi anlaşmasının son aşamasına geldik. Gece gündüz çalışıyoruz. Bir sıkıntı olmadan götürüyoruz. İnönü Stadı'nın yerine en kısa sürede Beşiktaş'a ve Türk sporuna bundan önce hizmet ettiği gibi bundan sonra da hizmet edecek çok güzel bir stat yapıyoruz. Bu Beşiktaş alınteri, Beşiktaşlıların parasıyla, Beşiktaş'ın kaynaklarıyla yapılan bir statdır."


Fikret Orman, bir gazetecinin, son yapılan Türk Telekom Arena Stadı'nda Şampiyonlar Ligi maçında kar nedeniyle sıkıntı yaşandığını hatırlatması üzerine, bütün tedbirleri aldıklarını, kendi statlarında öyle bir şeyin olmayacağını savundu. 


Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise BJK İnönü Stadı'nın önemli olaylara ev sahipliği yaptığını anlatarak, "Stadın bugünü ile ilgili önemli proje çalışmaları yapıldı. Sevgili başkanın ve yönetimin adı Beşiktaş tarihinde önemli olacak. Çünkü bu statla ilgili çok aşama kaydettiler. Modern bir stat olacak" şeklinde konuştu.


Dünyanın her yerinde en güzel statların kentlerin merkezinde olduğunu kaydeden Ünal, "BJK İnönü Stadı da kentin en önemli noktasındadır. Beşiktaş'ın stadının en güzel stat olacağından şüphem yok. Ben 3 yıl peşin vererek, locamı ayırttım. Tüm Beşiktaşlılara da çağrıda bulunuyorum. Biletlerimizin, localarımızın satışını bir an evvel gerçekleştirmeliyiz. 100. yıldaki şampiyonluk, çifte kupalı zaferler kadar bugün de çok önemlidir" diye konuştu.


Konuşmaların ardından İsmail Ünal, Fikret Orman'a yapı inşaat ruhsatını verirken, "En büyük arzumuz Süleyman Seba ağabeyimizin başlama vuruşunu yapmasıdır" dedi. 


AA


Geri Dön