24 / 04 / 2024

Beşiktaş'ın Yusuf Tunaoğlu Stadı, mezarlık oldu!

Beşiktaş'ın Yusuf Tunaoğlu Stadı, mezarlık oldu!

Ayazağa'da, Beşiktaş'ın kirasını ödeyemediği ve bakımını yapamadığı için elinden alınan Yusuf Tunaoğlu Stadı'nın kale arkası mezarlık oldu. Mezar işlemleriyse stat içinde yapılıyor



Gençlik ve Spor İstanbul İl Başkanlığı 'nca yürütülen ‘100 Gönüllü 100 Tesis ' projesi kapsamında, Beşiktaş 'ın eski yöneticilerinden Turgay Ciner ve Zafer Yıldırım 'la Beşiktaşlı işadamı Mehmet Kazancı tarafından yaptırılan Yusuf Tunaoğlu Stadı çürümeye terk edilmiş durumda. 16 Ekim 2001 'de hizmete açılan stat uzun süre Beşiktaş 'ın altyapı takımlarına ev sahipliği yaparken, Yıldırım Demirören yönetimi, stadın kirasını ödemediği gibi bakımını da gerçekleştirmedi. Siyah-Beyazlı yönetimin duyarsız tavrı uzun süre devam edince stat Beşiktaş 'tan alındı.

Kaderine terk edilen stat da berduşların evi oldu. Stadın çalınabilecek tüm malzemeleri çalındı, camlar, tuvaletler kırıldı. Stadın hemen arkasında bir mezarlık kuruldu ve bu mezarlık şimdi sahanın içine girmek üzere! Bu durum devam ederken, Ayazağa Esenspor Kulübü devreye girdi … İstanbul 1. Amatör Lig 'de mücadele eden Yeşil-Siyahlılar stadın durumunu yakından takip ediyor ve semtlerine ait bu sahayı yeniden spora kazandırmak istiyor. Zaten burada stat yapılmasına önayak olan kulüp de Beşiktaş değil, Esenspor.

şžişli kulübünün yöneticisi Ali Kargidanoğlu, “Sahanın bulunduğu alan bir zamanlar 20 dönümlük bozkır alandı ve Orman Bölge Müdürlüğü 'ne aitti. Orayı spor alanı yapmak istedik. 80 'li yılların sonlarında Ayazağa Esenspor Kulübü 'nün yöneticileri ve mahallemizin muhtarı çalışmalara başlayarak bir heyet oluşturdular. Bu heyet defalarca  Ankara  'ya giderek bu arazinin gençliğe kazandırılması için çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucunda dönemin Devlet Bakanı şžükrü Erdem araziyi spor arazisi olarak tahsis etti ve gerekli mercilere talimat verdi. Ayazağa Esenspor ile Beden Terbiyesi İstanbul İl Müdürlüğü arasında bir protokol yapılarak buraya stat yapılması kararlaştırıldı ” dedi. Karar çıktı ancak ortada halen bir sorun vardı.

Esenspor kendi halinde bir amatör kulüptü ve stat yapacak gücü yoktu. Yeşil-Siyahlılar aradıkları desteği de bulamayınca devreye giren İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü girdi. ‘100 Gönüllü 100 Tesis ' kampanyası altında Beşiktaşlı üç işadamı stadı yaptırdı. Stada, Beşiktaş Kulübü 'nün efsane isimlerinden Yusuf Tunaoğlu 'nun ismi verildi ve Beşiktaş Spor Kulübü 'ne devredildi. Sonrası yukarıda anlattığımız gibi …

“Stat devredilse... ”

Kargidanoğlu, zorluklarla yapılan tesisin bu duruma gelmesinden dolayı üzüntü duyduklarını belirterek, “Ayazağaspor ve Ayazağa Esenspor olarak İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Tamer Taşpınar 'a gittik, durumu anlattık. Ayrıca ilçe milli eğitim müdürümüze durumu bildirdik. Bu stadın bize verilmesi halinde şžişli Belediye Başkanımız Mustafa Sarıgül 'ün stadı yeniden yapmak istediklerini bildirdik, bir cevap alamadık. Üzüldüğümüz nokta bizim gençliğe kapalı salon yapmak istediğimiz yere mezarlar kazıldı ve Yusuf Tunaoğlu adını verdiğimiz tesisin kenarına kadar gelindi. Yarın sahanın ortasına bir mezar kazıldığında ne yapabiliriz ” dedi.
Radikal


Geri Dön