25 / 04 / 2024

Beşir Atalay Otonomi’yi ziyaret etti!

Beşir Atalay Otonomi’yi ziyaret etti!

Kendisinin İçişleri Bakanı olduğu süre zarfında, şehir içi otomobil satışına ilişkin genelgeyi destekleyen Beşir Atalay Otonomi’yi ziyaret etti.



Eski İçişleri Bakanı, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, yayınlanan genelgede valilikleri ve belediyeleri bilgilendirmiş, şehrin içerisinde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için caydırıcı projeye destek verdiğini belirtmişti. Çıkan genelge sonrasında Başket Otomotivciler Derneği Otonomi projesini, şehir içerisinde bulunan araç fazlalığının ve gayri resmi yapılanmaların önüne geçmek için hızlandırdı.


Beşir Atalay Otonomi’de gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretinin ardından şunları belirtti;


“ Emek ve Bahçelievler tarafında ikamet ettiğim için sıklıkla karşılaştığım halkın şikayetleri devam ediyor. Biliyoruz ki şikayetler tüm  Ankara  genelinde var. Bu nedenle hızlı ilerleyişinizden çok memnunum”


Ayrıca Otonomi projesinin öncelikle Ankara daha sonrada Türkiye için büyük bir proje olduğunu vurgulayan Atalay, içerisine yapılması planlanan “Otomobil Müzesi” ve diğer donatı alanlarının şehir ihtiyaçlarına göre tespit edilmesinin çok iyi düşünüldüğünün altını çizdi. En kısa sürede tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Beşir Atalay, emeği geçen herkese teşekkür etti.


OTONOMİ


Ankara’nın iç kesimlerinde bulunan 2. El otomobil fazlalığı ile ilgili halk, sürekli olarak mağduriyetini dile getirmiş ve 19.11.2008 yılında İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile halkın can ve mal güvenliğini engelleyecek girişimlerin önüne geçilmeye çalışılmıştır. Başkent Otomotivciler Derneği çatısı altında bir araya gelen duyarlı motorlu araç satıcıları, Otonomi projesinin hayata geçirilmesi için gerekli izinleri alarak, 2013 Mayıs ayında proje temellerini attı.


2015’in üçüncü çeyreğinde açılacak olan Otonomi, 13 bin araç kapasiteli 3 tip showroom seçenekleri ile tüm 2. El otomobil satıcılarını tek bir çatı altında birleştirmeyi amaçlıyor. Otonomi’de 180.000 TL’den başlayan fiyatlarla satın alma yapabileceğiniz gibi, 1000 TL’ye kadar kiralama bedelleriyle tüm esnafın bütçesine uygun iş yerleri bulunmaktadır. 15 ana sanayici, yaklaşık 1200 yan sanayici, 1300 yetkili satıcı ve yaklaşık 66.000 civarında 2. El otomotiv ticareti yapan kuruluşların bulunduğu Türkiye’de Otonomi, hacmi, istihdam alanı ve ekonmiye getireceği faydalar ile sektörüne öncülük ediyor.


Geri Dön