26 / 04 / 2024

Betek Grubu, 3 yeni ürünüyle Yapı Fuarı'nda!

Betek Grubu, 3 yeni ürünüyle Yapı Fuarı'nda!

Betek Boya ve Kimya, 05 - 09 Mayıs 2010 tarihleri arasında Tüyap Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek 33. Uluslararası Yapı Fuarı'nda yerini alıyor



1999 yılından bugüne düzenlenen tüm Yapı Fuarlarına katılan Betek; bu yıl da 3. salon, 3440 nolu stantta sektör temsilcileri, çalışanları ve ziyaretçilerle bir araya gelecek. 

Betek, tüm ürünleri ile birlikte 3 yeni ürün grubu Alpina Style, ARS PRO ve Caparol TriMaXX Sentetik Serisi'ni Uluslararası Yapı Fuarı'nda özel tasarımlı standından tanıtacak, sektörü ve ziyaretçileri bilgilendirecek. Ayrıca enerjide yüzde 75'inin dışa bağımlı olduğu ülkemizde, özellikle günümüzde önemi oldukça artan, konutlardaki doğru ısı yalıtımıyla yıllık 7 milyar dolarlık bir tasarrufa imkan tanıyan Capatect Dalmaçyalı Isı yalıtım grubunun ürünlerinin de tanımını gerçekleştirecek. 

Alpina Style Boyada Alternatif Anlayışınızı  Değiştiriyor

Eşsiz mekanlar yaratabileceğiniz, yaşam alanlarınızı farklı kılabileceğiniz

yepyeni Alpina Style serisi ürünleri ile size bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor, boyada alternatif anlayışınızı değiştiriyor.

Her baktığınızda size özel fırça darbelerini fark edeceğiniz, yaratıcılığınız ile ortaya çıkan sınırsız desenler, metalik yansımalar ve tablo gibi dokular sunan "Alpina Style" serisi,  yaşam alanlarınızı size özel kılıyor.

Mekanlarınıza yepyeni bir soluk getiren Alpina Style serisi ile daha önce benzeri görülmemiş dokular ve pırıltılı renkleri çok geniş bir yelpazeden seçebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızınızın dekorasyonunda ilham kaynağı olacak örnek mekan resimlere, Alpina Style hakkında detaylı bilgiye, uygulama videolarına ve Türkiye'nin dört bir yanındaki Filli Boya bayilerine www.alpinastyle.com'dan ulaşabilirsiniz.


Alpina Style Serisi ürünleri 5 farklı  dokudan oluşuyor...

Alpina Style İnci Doku, Alpina Style Kumlu Metalik, Alpina Style Dalgalı Doku, Alpina Style Mermer Doku, Alpina Style Varak...  
 
ARS Pro'nun 24 Renk Tüpüyle 1500 Renk Elde Etmek Artık  Çok Kolay

Su bazlı iç cephe boyalarının istenilen tonda renklendirilmesini sağlayan, Türkiye'nin ilk ve en çok tercih edilen renklendirme sistemi, Alpina Renklendirme Sistemi; artık 144 değil, tam 1500 renk!

İlk defa Filli Boya tarafından 144 renk alternatifiyle sunulan Alpina Renklendirme Sistemi, yenilenerek geliştirildi ve artık sınırsız renk seçeneğini sizlerle buluşturmaya hazır!

ARS-Pro ile tam 1500 renk beklemeden elinizin altında...

Yeni ARS-Pro Sistemi ile; 4'ü yeni toplam 24 renk tüpünü birbirleriyle karıştırarak, hayallerinizin de ötesinde pek çok farklı renk tonuna ulaşmak çok kolay. 


1500 renkli, 3 kısımdan oluşan yeni ARS-Pro yelpaze kartelasında;

Doğal renkler kısmında; yumuşak, huzur veren dingin tonlar,

Canlı  renkler kısmında;    capcanlı, parlak tonlar

Dinamik renkler kısmında ise; iddialı  tonlar sizleri bekliyor.


Renk gruplarından hayalinizdeki renk tonunu seçtikten sonra,

karışım tablosunda gösterilen ölçülere göre;  Filli Boya'nın su bazlı beyaz boyalarıyla, renk tüplerini karıştırabilir, hayalinizdeki renge kavuşabilirsiniz.

Dilediğiniz rengi, dilediğiniz zaman ton kaybı yaşanmadan tekrar üretebileceğiniz ARS Pro renklendirme sistemi 50, 100, 300 ml'lik ambalajlarla sunuluyor. 

Yeni Caparol TriMaXX Sentetik Serisi ile Maxximum Performans


Alman Caparol'un gelişmiş TPS-Triple Protection System teknolojisinden faydalanarak ülkemizin ihtiyacı olan yepyeni ürün grubu, maXXimum dayanıklı  ve maXXimum ömürlü "Caparol TriMaXX Sentetik Serisi"ni sektörün ve tüketicilerin beğenisine sundu.

Geleneksel sentetik boyalardan farklı olarak oluşturulan "Caparol TriMaXX Sentetik Serisi", yeni nesil bağlayıcılar ve Silikon Alkid Teknoloji sayesinde, sentetik boyalarda yüksek performans değerlerine ulaşılmasını sağlıyor. 

Filli Boya'nın  çevreye ve insan sağlığına duyarlılığının göstergesi olan "Caparol TriMaXX Sentetik Serisi" insan metabolizmasında çok ciddi sorunlara neden olduğu bilinen "kurşun" ve bileşenleri ile "aromatik solvent" içermemesiyle de ön plana çıkıyor.  

Sentetik Boyalara profesyonel bir bakış açısı getiren, rakipsiz dayanımı ile hem laboratuar şartlarında hem de gerçek iklim koşullarında en dayanıklı  sonuçları veren Caparol TriMaXX Sentetik Serisi ürünleri farklı kullanım alanları için zengin bir ürün yelpazesine sahip.

İç ve dış cephe duvar, metal ve ahşap yüzeylerde uzun ömürlü, güçlü koruma sağlayan "Caparol TriMaXX Sentetik Serisi" 5 üründen oluşuyor.

Caparol TriMaXX Lüks Parlak Sentetik Boya - Caparol TriMaXX İpeksi Mat Sentetik Boya

Caparol TriMaXX Mat Sentetik Boya - Caparol TriMaXX Sentetik Astar -

Caparol TriMaXX Antipas


BETEK GRUBU

2009'DA YATIRIMLARINA HIZLA DEVAM ETTİ...


Betek, global ekonomik krize rağmen yatırımlarına 2009 yılında da devam ederek inşasına 2008 başında başlanan 30 milyon Euro'luk yatırımını Mart 2009'da tamamladı. 


Böylece Betek ısı yalıtımı alanında faaliyet gösteren yeni tesisi ile Avrupa'nın en büyük ve modern üretim, lojistik ve teknoloji üssü oldu.  Betek ayrıca, 30 milyon Euro'luk en son teknoloji ile donatılan tam otomasyonlu Avrupa'nın da en büyük ve en modern EPS ve yapı kimyasalları yatırımıyla bu yatırımıyla Yalıtım dergisi tarafından bu sene 7.si gerçekleştirilen Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2009'da "Yılın Yatırımı" kategorisinde ödüle layık görüldü.

Isı yalıtımı  konusunda kaplanan yüzey alanının 2008'de 2003 yılına göre 14 kat artış gösterdiği ülkemizde Betek tarafından Gebze'de inşa edilen yeni tesisle birlikte Türkiye'nin yanı sıra Avrupa için de ısı yalıtımı konusunda önemli bir yatırım hayata geçirilmiş oldu. Betek'in Gebze'de tamamlanan 48.000m2 alan üzerine kurulu 40.000m2'si kapalı tesisinde senelik genel üretim kapasitesi 348.000 ton olurken senelik 180.000m3 kapasiteli EPS üretimi de gerçekleştiriliyor. Bu özellikleriyle 2009 yılında Betek'in yatırımı en son teknoloji ile donatılan tam otomasyonlu Avrupa'nın da en büyük ve en modern tesisi unvanına kavuştu.

Her zaman ülkemize ve geleceğine güvenerek ve inanarak hareket eden Betek, küresel ısınma konusunda her geçen gün daha da artan bilinç seviyesi, büyük oranda artan doğalgaz ve diğer enerji fiyatlarının da etkisiyle talebinde artmasıyla ek yatırım yapmaya hazır bulunuyor. 

Avrupa'nın en büyük ve modern boya tesisini 2004 yılında hizmete açan, ısı yalıtımı konusundaki faaliyetlerine ise 2001'de başlayan Betek, ısı yalıtımına  yatırımlarına kapsamlı ve planlı bir şekilde Capatect Dalmaçyalı programı ile Mayıs 2003'te pazara girerek başladı. Geçen 6 yıl içinde büyüyen bir heyecanla hızlı bir gelişim yaşayarak, 30 milyon Euro'ya yapımı tamamlanan yeni tesisi ile boya ve yalıtım sektörlerini konsolide eden emsalsiz bir yapıya ulaştı.

Isı  Yalıtımında Son Dönemdeki Gelişmeler...

Binaların birçoğunun yalıtımlı olduğu bilinen gelişmiş ülkelerde ısı  yalıtımı konusunda son dönemde mevcut yalıtım kalınlığının artırılması konusunda çalışmalar gerçekleştirilirken söz konusu çalışmalar faizsiz kredi, sübvansiyon ve vergi indirimleri gibi kolaylıklar ve yasalarla destekleniyor. Türkiye'de ise ısı yalıtım konusunda bilinçlenme hızla gelişirken, bu gelişimde önem verilen eğitim çalışmalarının katkısı ve önemi artıyor.

Türkiye'de dış cephe ısı yalıtımı konusunda, 2006 yılına göre büyüme hızında azalma olmakla beraber, diğer yapı branşlarıyla karşılaştırıldığında önemli bir büyüme gerçekleşmiştir. 2007 yılında markalı ve toplama ısı yalıtım sistemleri toplamda 21 milyon m2 dış cephe üzerine uygulanmıştır. Bu, 2006'ya göre yüzde 16 oranında bir artışa işaret etmektedir. Toplama sistemleri hesabın dışına çıkarıldığında markalı sitemlerin 11 milyon m2 ile bir önceki seneye göre yüzde 22 büyüdüğünü ve toplama sistemlerin her geçen sene giderek pazar payının küçüldüğünü göstermektedir. Sektör ve ülkemiz açısından çok olumlu kabul edebilen bu durum ısı yalıtım sistemi üretici, satıcı ve uygulayıcılarının giderek daha da profesyonelleşen ve bir disiplin altına giren çalışmaları ile olumlu gelişimini sürdürecektir. Ülkemizde bina stokunun ancak %8-9'u yalıtılmış durumda bulunmaktadır.

Tasarruf için yalıtım  şart

Türkiye'de ısınma amaçlı tüketilen toplam enerjinin yıllık 14 milyar dolar civarında bulunurken, enerjinin yüzde 75'inin de ithal olarak sağlanmaktadır. Ülkemizde mevcut binaların sadece yüzde 8-9'unda ısı yalıtımı bulunduğu ülkemizde konutlara tüketilen enerjinin yüzde 85'i ısıtma-soğutma yüküne bağlı bulunmaktadır. Isının en çok kaybedildiği alanlar ise yalıtımsız cephelerden kaybedilmekte sadece cephelerin yalıtılması ile ortalama yüzde 50 oranında tasarruf imkânı oluşmaktadır. Kendini 2-5 yıl arasında amorti edebilen ısı yalıtımı uygulamaları ödemeler uzun vadeye yayılırsa bütçeye de ek yük getirmemektedir. Yakıt masrafından sağlanan tasarruf ile yalıtım maliyeti rahatlıkla karşılanabilirken ısı yalıtımı ayrıca konuta sağlamlık ve değer artışı kazandırırken konutu küften, nemden uzak tutarak sağlıklı yaşam alanları kazandırmaktadır.


Doğalgaz faturaları  yüzde 50-60 azalır

2008 yılı Hükümet programında yalıtım ve enerji verimliliği yılı ilan edilirken Enerji Bakanlığı da EN-VER Enerji Verimliliği projesini yürütmektedir. Yalıtım ve enerji verimliliğinin gündemde tutulması ülkemize yıllık 7 milyar $ tasarruf, çevre korunması ve hızla gelişen istihdam yaratan yalıtım sektörü yaratması planlanmaktadır.

Isı  yalıtımı sektörünün gelişiminde tüketici ve uygulamacı  bilinçlenmesinin kritik önemi bulunuyor!

Enerjinin yüzde 75'inin dışa bağımlı olduğu ülkemizde, konutlardaki doğru ısı yalıtımıyla yıllık 7 milyar dolarlık bir tasarrufun söz konusu olacaktır. Bu nedenle Türkiye'deki yeni konutların ısı kayıplarına karşı yalıtılmasının milli dava niteliği taşımaktadır. 

Ancak yalıtımda yaygınlaşma sağlanırken, bu uygulamaların kalıcı ve yüksek performanslı  olmalarını sağlamak da büyük önem taşımaktadır. Yaygınlaşma hızındaki artışın endişe verici tarafı da yetersiz ya da yanlış ürünlerin kontrolsüz uygulamalarla tüketicilere ulaştırılıyor olmasıdır. Bu sorun ancak istikrarlı ve sürekli eğitim seferberliği ile aşılabilir. Tüketici ve uygulamacıların bilinçlendirilmesi özellikle sektör gelişimini hak edilen şekilde hızlandıracaktır.

Sektörün istikrarının ve gelişiminin sağlanması için çok önemli yatırımlar yapılması gerektiğine inanan Betek, sadece kendi gelişimini değil boya ve yalıtım sektörünün gelişimine yön verecek dengeli bir sektör haline gelinmesi için tüketicinin güvenini kazanacak önemli faaliyetler yürütülmesi gerektiğine inanmaktadır.

Betek Grubu'nun bu alandaki önemli bir adımı da ekonomik anlamda önemli bir bütçe harcadığı RMI-Türkiye tesisidir. Hem boya hem de yalıtım teknolojisi için bölgenin ihtiyaç duyduğu teknolojik gelişmelerin tasarlandığı RMI ile önemli teknolojik gelişmeler sağlanacaktır. RMI'da yapılan 3 milyon Euro'luk yatırım yanı sıra tesisin genel müdürlüğünü Avrupa Isı Yalıtım ve Boya Standartları Başkanı Dr. Engin Bağda yürütmektedir.

Filli Boya Yalıtım ve Boya ustaları yetiştiriyor.

Filli Boya, sektörü büyütmek ve geliştirmek misyonuyla, yeni ve modern eğitim merkezinde ile her yıl tüm Türkiye'den 1.000'in üzerinde uygulama ustasını eğitiyor. Filli Boya tarafından düzenlenen eğitimlere katılarak başarılı kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor. 
 


Betek Grubu, sektör liderliğine devam ediyor, geleceğe güvenle bakıyor. 


1000 yakın çalışanı ile her zorlukta FIRSAT yaratma anlayışını benimseyen Betek'in başarıyı ve kazancı adaletli paylaşarak ülkemiz geleceğine ve gelişimine inanmak, başarısının anahtarını oluşturuyor. Bu anlayışla sektör liderliğini sürdüren Betek,

2007 yılında 383 milyon TL ile 2009 da ise 418 milyon TL ile seneyi kapattı.

Betek, 2010 yılı içinse  sektör büyümesinin üzerinde bir büyüme hedefliyor.

Betek, hız kesmediği yatırımları ve çalışmaları neticesinde 2001 yılından bugüne son 9 senedir üst üste lider olarak başarısını pekiştirerek sürdürdüğü Türk Boya sektörünün "liderliği" unvanına son dönemde; Capital Dergisi ve global marka değerlendirme şirketi Brand Finance işbirliği ile gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Değerli Markaları" araştırmasından "Türk Boya sektörünün en değerli markası" unvanını ve Cnbc-E Business Dergisi tarafından yapılan araştırmada "Türkiye'nin en hızlı büyüyen boya şirketi" unvanlarını da eklemiştir.

Betek ayrıca, net satışlar, net kar-zarar, aktif toplam, özkaynak, karlılık ve ihracat gibi göstergeler ışığında yapılan değerlendirmelerde de İstanbul Ticaret Odası 500 listesinde 149.,Capital 500 listesinde 218. ve Fortune 500 listesinde 156. sırada yer alarak sektörünü en önde temsil etmiştir.

Gelecek dönemde ise yatırımlarını sektörü daha da büyütmek üzerine planlayan Betek'in ihracat satışı, satışlarının %  10`u civarındadır. Global firmalarla rekabet ettiği GÜRCİSTAN pazarında sektör lideri ve AZERBAYCAN da sektörde 2. sırada olmayı önemli bir başarı olarak gören Betek, bunun yanı sıra ÖZBEKİSTAN, ROMANYA, BULGARİSTAN ve UKRAYNA gibi ülkelerde çok yüksek marka/ kalite algılaması ile geleceğe ümitle bakmaktadır.

Betek, marka projesine bağlı olarak farklı tüketici ihtiyaçlarına Capatect Dalmaçyalı, Expert, Alsecco, Alligator, Fawori ve Alsecco markalı ısı yalıtım sistemleri ile cevap veriyor.   


Geri Dön