10 / 05 / 2024

Betofiber konut projeleri ve büyük otellerin tercihi!

Betofiber konut projeleri ve büyük otellerin tercihi!

Avrupa Standartları'nda Isı Yalıtımlı Cephe Paneli üretimi gerçekleştiren Betofiber, konut projelerinin yanı sıra büyük otellerin tercih ettiği marka haline geldi



2009 yılındaki 150.000 m2'lik üretim hedefini yakalayan Betofiber, başta büyük oteller ve konut projeleri için yaptığı anlaşmalarla 2010 yılındaki 200.000 m2'lik hedefine adım adım yaklaştı. Yapı sektöründe yeni bir malzeme olarak bilinen GRC (Elyaf Katkılı Beton), kullanım alanını hızla genişletiyor. Özellikle son 4 yılda yüksek binalarda kullanılan GRC, görselliğin yanında sağladığı avantajlar nedeniyle büyük otel projelerin de tercih ettiği malzeme olmaya başladı.

Okyanus ötesi kıta ve dünyanın en yüksek binalarının yer aldığı Amerika'da yıllardır kullanılan GRC panel sistemi, son yıllarda ülkemizde de yeni konut projelerinin yüksek binalar olarak tasarlanması ve büyük otel proje lerinin start alması ile Betofiber'e olan ilgiliyi oldukça artırdı. İstanbul'da devam eden 3 büyük otel projesi olan Grand Tarabya Oteli, Kalamış Oteli ve Airport Rota Hotel Betofiber'i tercih ederek bu öngörümüzü gerçekle buluşturan başlıca projeler olarak öne çıktı. Bunların yanında yüksek ve farklı özel mimari detaylara sahip rezidans projelerinde de, hem yüksek binada imalat hızı açısından sağladığı avantajlar, hem de estetik olarak tüm mimari kesitlere olanak tanıması nedeniyle de Betofiber GRC panellerini sektördeki diğer malzemelerden ayrı olarak değerlendirilmesini sağladı. İstanbul'un eşsiz mimarisi ile ön plana çıkan DAP Royal Towers projesi de 4 bina aym anda yapılmak üzere, Betofiber GRC panelleri ile kaplandı.

•Betofiber Isı Yalıtımlı Cephe Panel sistemim, muadili panel sistemlerinden ayıran en önemli fark profesyonel kalite kontrol ekibi tarafından süre'kli'denetim altında tutulan üretim aşamaları, sertifikalı ve onaylı hammadde kullanımı, hiçbir zaman sonlandırmadığı Ar-ge çalışmalarıdır.

•Betofiber, Tüm dünyada Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi (Stud Frame GRC Cladding Panel System) olarak bilinen cephe panel sistemini, Al yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alümünyum Folyolu Taşyünu ile  birleştirmiştir.   Betofiber  Isı  Yalıtımlı  Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin  zorunlu  tuttuğu  Al   yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alümünyum folyo ile de yeni TS 825'e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engellediği görülmektedir.
Hürriyet Seri İlanlar


Geri Dön