28 / 03 / 2024

Beydağı TOKİ Konutları'nda 305 konut gazi ve emeklilere ayrıldı!

Beydağı TOKİ Konutları'nda 305 konut gazi ve emeklilere ayrıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafından ortaklasa yürütülen Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor.



Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar, risk taşıyan 1323 adet konut yapılırken, toplamda 4195 adet yapılan yeni konutlardan 928 adedinin hak sahiplerine teslim edildiği, 3267 konutun yapımının ise devam ettiği belirtildi. 


Proje kapsamında yapılan konutlardan 1083 konut Halk Bankası aracılığıyla satışa sunuluyor. Söz konusu konutlardan almak isteyen vatandaşların 26 Ekim - 10 Kasım tarihleri arasında Halk Bankası'na müracaat edebilecekleri kaydedildi. 


Satışa sunulan 1083 konuttan 305 adedi, şehit aileleri, gazi, dul, yetim, engelli ve emeklilere ayrıldı. Satışlarda şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere öncelik verileceği, engelli vatandaşlara yüzde 5, emeklilere ise yüzde 25 kontenjan ayrıldığı belirtildi. 


Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında III. ve IV. Etapta evi bulunan vatandaşlara I. ve II. Etapta yapılmakta olan mevcut konutlardan 1169 adet verileceği belirtildi. 


Alanda evi bulunan bütün yapı sahiplerinin Paşaköşkü Su Deposu yanında bulunan Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu'na sırayla davet edilecek ve anlaşmak isteyenlerle anlaşma yapılacak. Söz konusu görüşmelerin 20 Ekim Salı günü itibariyle başladığı kaydedildi. 


Malatya Söz Gazetesi


Geri Dön