16 / 04 / 2024

Beykonak Evleri'nin mimarisinde Ömer Çamoğlu yer alıyor!

 Beykonak Evleri'nin mimarisinde Ömer Çamoğlu yer alıyor!

Akıllı ev teknolojisiyle geliştirilen Beykonak Evleri'nin mimar Ömer Çamoğlu tarafından tasarlandı...





EA Group, inşaat sektöründeki ikinci projesini Boğaz'da hayata geçirecek. Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde en iyi ofis mimarisi ödülünü alan ilk projesi 'Kartal Kule'nin ardından, grup 110 milyon dolar yatırımla Anadolu Hisarı Otağtepe'de Beykoz Beykonak Evleri projesine başladı. 14 dönüm üzerinde 6 konak ve 54 bağımsız bölümden oluşan proje 24 ayda hayata geçirilecek. Projenin lokasyonunun şehir merkezine olan yakınlığı ile avantaj yarattığına dikkat çeken EA Group Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin, "Projede 167 ile 458 metrekare arasında değişen 2+1'den 5+1'e farklı bahçe dubleksi, çatı dubleksi, ara kat dubleksi ve daire alternatifleri bulunacak. Ön satış döneminde 20 müşteri ile görüştük. Daire fiyatları 950 bin dolardan başlıyor, 3.5 milyon dolara kadar çıkıyor" dedi. 

Alptekin, "Her evde, ayrı bir katta konumlandırılmış, içinde banyosu, mutfağı olan ve dahili telefon bağlantısı bulunan hizmetli daireleri temin edilirken, en küçük daireye bile dört araçlık kapalı otopark tahsis ediliyor. Projede kapalı devre kamera sistemi ile 7/24 güvenlik sistemi ile korunuyor" diye konuştu. Projede yangına dayanıklı malzemeler kullanıldığını kaydeden Alptekin, 12.5 metre yükseklikle silueti bozmayacak şekilde tasarlanacak projeyi yeşil bir hale getirmek için Afrika'dan 30'a yakın 100 metreyi aşan ağaç getirdiklerini sözlerine ekledi. 

Lansmanı 7-8 ay önce yaptıkları Kartal Kule projesine yoğun talep aldıklarını belirten Alptekin, "Büyüklüğü 56-130 metrekare arasında değişen ve birleştirilebilme özelliğine sahip olan 205 homeofisten oluşan projenin bugüne kadar yüzde 60'ı satıldı. Kartal'da ofis projelerine devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Boğaz'daki Beykonak Evleri'nden sonra yeni projelerinin yine bir ofis kule projesi olacağı bilgisini paylaşan EA İnşaat Genel Müdürü Hakan Gümüş ise "Bu kez İstanbul'un sembolü olacak, önünde turistlerin fotoğraf çektirdiği bir kule yapmak istiyoruz" dedi.

Sabah


Geri Dön