28 / 03 / 2024

Beykoz Belediyesi Tokatköy'deki kentsel dönüşümün detaylarını açıkladı!

Beykoz Belediyesi Tokatköy'deki kentsel dönüşümün detaylarını açıkladı!

Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesinin detayları Beykoz Belediyesi'nin internet sitesinden yayımlandı. İşte Tokatköy Mahallesi kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilenler...



Beykoz Belediyesi'nin hayata geçirmeyi planladığı Tokatköy Mahallesi'nin kentsel dönüşüm projesinin detayları belli oldu. Dostbeykoz' da yer alan habere göre; bir süredir tartışmalara sebep olan Tokatköy Mahallesi' nin kentsel dönüşüm projesi hakkında merak edilenlen soruları Beykoz Belediyesi fotoğraflarla destekli soru cevap şeklinde yanıtladı.

Hayata geçirilmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi  Beykoz Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Emlak Konut'un beraberliğinde yapılacağı bilgisi verildi. Yapılan açıklamada, Tokatköy Mahallesi sakinlerinin üçte ikisi ile muvafakatın sağlandığı, başvuru süresini kaçıran 138 hak sahibinin ise imza atmak için belediyeye müracaatta bulunduğu bildirildi.

Beykoz Belediyesi Tokatköy deki kentsel dönüşümün detaylarını açıkladı!

15 günlük taşınma süresi uzatıldı

2022 senesinin İlkbahar mevsiminin ilk aylarında başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde, evlerinin boşaltılması için verilen 15 günlük süreye ek olarak 30 gün daha eklendi. Böylelikle toplam taşınma süresi 45 gün olarak belirlendi.

İşte Beykoz Belediyesi'nin yapmış olduğu soru cevaplar;

" Evlerini boşaltacak insanlarla proje bittikten sonra teslim alacakları daireleri için yapı veya borçlandırma ile ilgili taraflar arasında bir sözleşme imzalanacak mı?

Evet. Tüm süreç hukuki prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilecektir.

Muvafakatnamede belirtilen ücretler netleşti mi?

Ücretler kura ve ihale sonucunda netleşecektir. Net olan ortalama değer 280 bin TL’dir.

15 gün içerisinde evini boşaltacak insanları proje bittikten sonra dairelerini kavuşacaklarını garanti altına nasıl alınacak?

Tüm süreç hukuki prosedürlere uygun olarak gerçekleştirilecek ve vatandaşlarımızın hakları kanunen garanti altında olacaktır.

Muvafakatnamede ve emlak ofis çalışanların beyanında olan kira yardımı ne zaman ve ne şekilde mülk sahiplerine verilecek?

Kira yardımı tahliye sonrasında başlayacaktır. 3 aylık ödeme ise peşin olarak yapılacaktır.

2020 yılında yapılan fizibiliteye göre belirlenen kira yardımı ve evlerin kıymet bedelleri için enflasyon göz önüne alınarak değişikliğe gidilecek mi?

Yapılan kıymet takdiri ile maliyet hesaplanması eş zamanlı yapılmıştır. Ayrıca tüm değişiklikler aynı oranda yansıyacaktır.

Kıymet bedelleri hangi kurum ve kriterler baz alınarak belirlenmiştir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın birim fiyatları baz alınmıştır.

Borçlanacağımız dairelerin özellikleri nelerdir, dairelere eksiksiz teslim alınacak mı ve hangi kalitede malzemeler kullanılacak?

Daireler emlak konut şartnamesine uygun kalitede imal edilecektir.

Teslim edilecek daireler için tapu verilecek mi?

Evet. Tüm daireler için tapu verilecektir.

Tapu verilecek ise tapu masraflar ödenen borç içine dâhil midir?

Proje kentsel dönüşüm alanı içerisinde olduğu için tapu harcı alınmayacaktır.Muvafakatnamede yer alan borçlandırma bedellerinin, bölge halkının sosyal-ekonomik durumları göz önüne alınarak indirim yapılmasını talep ediyoruz.Projede oluşan maddi farklılıklar Beykoz Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca karşılanmaktadır. 20 yıl geri ödeme nedeniyle aylık taksitler en alt limite kadar indirilmiştir.

Yapılacak olan daire sayısı kaçtır ve ne kadarlık alan üzerine yapılacaktır?

82700 metrekare alanda 87 blok 823 bağımsız bölüm planlanmıştır. "

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Beykozlulardan kentsel dönüşüm tepkisi!


Geri Dön