26 / 04 / 2024

Beykoz Karlıtepe Mesire Alanı'nın çalışmalarında sona gelindi!

Beykoz Karlıtepe Mesire Alanı'nın çalışmalarında sona gelindi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beykoz ' da kurulan Karlıtepe Mesire Alanı, çok yakında hizmete açılacak. Çamlıca ' ya kardeş olan projenin alt yapı çalışmaları tamamlandı...



İstanbul'un eşsiz manzarasının izlenebileceği Beykoz Karlıtepe Mesire Alanı'nın çalışmalarında sona gelindi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Beykoz'da kurulan Karlıtepe Mesire Alanı, çok yakında hizmete açılacak. Çamlıca'ya kardeş olan projenin alt yapı çalışmaları tamamlandı. 240 dönümlük alanda, arazi çalışmaları ve ünitelerin kurulumu da devam ediyor. 


İKİNCİ ÇAMLICA OLACAK 


Karlıtepe Mesire Alanı'nda çalışmalar bitirildiğinde İstanbullular ikinci Çamlıca'ya kavuşmuş olacak. Yerli ve yabancı turistler şehrin güzelliklerine tanıklık etmek için artık kentin en yüksek noktası olan bu mesire yerini tercih edecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan proje kapsamında ilk olarak alanı boydan boya geçen bin 630 metre uzunluğundaki araç yolu hazırlandı. Ziyaretçilerin rahatı için her türlü ayrıntının düşünüldüğü alanda ahşap kır lokantası, büfeler, piknik masaları, wc'ler ile diğer tüm üniteler de doğayla uyumlu ahşap malzemelerden inşa ediliyor. Mesire alanının, Karlıtepe-Sultaniye Teleferik hattıyla entegre edilmesi de planlanıyor. Ulaşıma alternatif getirecek teleferik hattıyla birlikte projenin daha da ilgi görmesi bekleniyor. 


"DAHA GÖRKEMLİ" 


Şehri ilçeye çekecek alternatif bir mekân hazırlandığını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, "Heyecan duyduğum önemli projelerden biri bu. Belediye olarak bu proje için imkânlarımızı seferber ettik. Karlıtepe, Çamlıca'dan daha görkemli bir mekân haline gelecek. Vatandaşlarımız seyir alanlarıyla tüm İstanbul'u seyredebilecek" dedi. 


ENGELLİ ÇOCUKLARA OYUN ALANI


Ziyaretçilerin piknik, spor ve eğlenceyi bir arada bulabileceği Karlıtepe Mesire Alanı'nda kameriyeler, açık ve kapalı seyir terasları, yağmur barınakları ve çeşmeler gibi üniteler de hazırlanıyor. Ahşap kır lokantası, büfeler, piknik masaları da mesire yerine yerleştirilecek. Alanı ayrıca çocuklar için birbirinden orijinal ve büyük oyun grupları süsleyecek. Oyun gruplarından biri ise engelli çocuklara ayrılacak. Proje spor sahalarını da içeriyor. Basketbol, voleybol ve halı sahanın yapımına başlandığı alanda bisiklet yolları da inşa edilecek. Yürüyüş yollarının yanı sıra farklı noktalara spor aletleri de yerleştirilecek. 



Zeynel Yaman/ Sabah 


Geri Dön