19 / 04 / 2024

Beykoz Sahil Düzenleme Projesi 2018'de tamamlanacak!

Beykoz Sahil Düzenleme Projesi 2018'de tamamlanacak!

Beykoz, Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu’nun ardından yepyeni bir sahil şeridine de kavuşacak. İlçedeki düzenleme çalışmaları 2018'de tamamlanacak.



 

Gözde ilçe Beykoz, Kanlıca-Çubuklu Sahil Yolu’nun ardından yepyeni bir sahil şeridine kavuşuyor. Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre, Beykoz sahili 550 metre boyunca, 492 kazıkla denize doğru 15-17 metre genişleyecek, yayalar kesintisiz yürüyüş keyfine de kavuşmuş olacak.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Beykoz Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi”yle mevcut meydan ve sahil şeridi, 492 kazıkla 11 bin metrekarelik yeni dolgu alanı oluşturularak genişletilecek.

 

Balık Tutma Terasları ve Dinlenme Alanları

 

550 metrelik bu sahil bandı boyunca oturma, dinlenme ve yürüyüş alanları, bisiklet parkuru, balık tutma terasları ve seyir iskeleleri de inşa edilecek. Tarihi Beykoz Meydanı, Onçeşmeler, vapur iskelesi, tarihi yalılar, çınar ağaçları da öne çıkarılacak.

 

Kesintisiz Yürüyüş Keyfi

 

Var olan alan ile birlikte toplam 34 bin metrekarelik yeni bir sahil bandı ortaya çıkacak. Araçlar  için parklanma cepleri hayata geçirilecek ve peyzaj çalışmasıyla da sahil bandı güzelleştirilecek. Beykoz Meydanı ve Sahil Düzenleme Projesi'nin 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

 

 


Geri Dön