20 / 04 / 2024

Beykoz'da Gümüşsuyu Meydanı ve merdivenli 15 sokak hizmete açıldı!

Beykoz'da Gümüşsuyu Meydanı ve merdivenli 15 sokak hizmete açıldı!

Beykoz Belediyesi'nin ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştırmaya yönelik başlattığı meydan düzenleme ve merdiven yapım çalışmaları kapsamında tamamladığı Gümüşsuyu Meydanı ve 15 merdivenli sokak törenle hizmete açıldı



Gümüşsuyu Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Cumhuriyet Başsavcısı Nuh Tekin, Beykoz İlçe Emniyet Müdürü İrfan Mazlum Bekaroğulları, Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Yavuz Baştuğ, Gümüşuyu Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu, başkan yardımcıları, mahalle muhtarları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Ergün:“Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi Güzel Bir Çalışma Oldu”
Konuşmasında Beykoz Belediyesi’nin desteğiyle hayata geçecek olan projeler hakkında bilgi veren Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün; “Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin yenilenmesi çok güzel bir çalışma oldu. Belediye etkinliklerinin yanı sıra ilçedeki tüm kamu kurumları bu mekandan istifade edebilecek. İl Sağlık Müdürlüğümüz ve belediyemizin işbirliğiyle ilçemize “Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi” Kazandırılacak. İstanbul’da sayıları 50’yi bulan bu merkezlerin biri  de ilçemizde kurulacak. Belediyemizle birlikte “Trafikte Sorumluluk Hareketi”  Projesi Nisan ayında Merkez Mahallesi’nde uygulanacak. Okullar Hayat Olsun Projesi ile ilçemizdeki 60 okul, bahçeleriyle birlikte mahalle sakinlerinin kullanımına açılacak. Tüm katkıları için belediyemizi kutluyorum” dedi. 

Başkan Çelikbilek: “2012’de 40 Merdivenli sokak daha yenilenecek”
İlçe sakinlerinin yaşamlarını kolaylaştırmak üzere çalışmalara gayretle ve hızla devam ettiklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Belediye başkanları vatandaşa hizmet etmekle mükelleftir. Biz de Beykoz’a ne yaparsak yapalım en iyisini yapma gayreti içerisindeyiz. Bu meydanda araçların geçişinde güçlük yaşanıyordu. Belki bazılarınız yapılan hizmeti az bulabilir fakat merdiven yapımı ve meydan düzenlemesiyle birlikte buraya 1 trilyon harcadık. Şimdilik her mahalleye 1 merdiven yapıyoruz. İnşallah yenilenen merdivenlerin sayısı artacak. 2012 yılında 40 merdivenli sokak yapma hedefimiz var. Sadece merdiven yapımı değil. Çok yakında Tokatköy Meydanı’nı, içerisinde Bilgi Evi ve Aile Sağlığı Merkezi bulunan hizmet binamızı ve ihtiyaç sahiplerine yardımların organize edildiği TODEM’i  hizmete açacağız. Paşabahçe Meydanı’nı kalıcı alt yapılarıyla birlikte yeniliyoruz. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ni yeniledik. Kılıçlı film Platosu, Karlıtepe, Orhan Veli parkı gibi nice projelerimiz tamamlandığında devasa, güzel yaşanılabilir bir Beykoz ortaya çıkacak” dedi.

Gümüşsuyu Mahalle Muhtarı Ahmet Soylu ise: “Yaşanılabilir bir ilçe talep etmek sizlerin hakkı, uygulamak da bizim görevimiz. İlçemizin diğer bölgeleri gibi mahallemiz de dik sokaklardan oluşuyor, böyle güzel bir meydan düzenlemesine merdiven çalışmasına ihtiyacımız vardı. İnşallah devamı gelecek. Belediyemize hizmetler dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından ilçe protokolüyle birlikte Nur Sokak’ın açılış kurdelesi kesildi.

 


Geri Dön