18 / 04 / 2024

Beykoz'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Beykoz'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Beykoz Belediyesi'ne ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz'da devam eden imar çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önceki gün Beykoz Belediyesi'ne bir dizi ziyaretlerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum görüşmelerin ardından Beykoz'da gerçekleşen imar çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

İlçeye ait  Çavuşbaşı ve Görele mahallelerininde sit alan çalışmalarının yapıldığını söyleyen Kurum, 4 bin 100 hektarlık alanda çalışmaların tamamlandığını ve çalışmalarda son aşamaya gelindiğini dile getirdi. avuşbaşı ve Görele mahallelerinin imar planlarını onaylayıp vatandaşlara bu noktadaki imar problemlerin de çözüme kavuşacağını söyleyen Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

"Burada doğrudan 50 bin vatandaşımızı ilgilendiren Beykoz Belediyemiz ile Bakanlığımızın çok hassas bir çalışma yürüttüğünü söylemek isterim. Bu çerçevede tabii etaplar halinde Beykoz'umuzdaki imar planı çalışmalarını yürütüyoruz. İkinci alanımız Gümüşsuyu Karlıtepe bölgemiz. Burada da ayrıntılı jeolojik etütlerimizi yapıyoruz. Yerleşime uygun alanları, korunması gereken alanların bir bir tespitlerini yapıyoruz. 214 hektarlık bir alanda da yine Gümüşsuyu'nda, Karlıtepe bölgemizde çalışmamızı yürütüyoruz ve 8 bin 200 vatandaşımızı ilgilendiren bu çalışmayı da inşallah ağustos ayı itibarıyla neticelendirip vatandaşlarımızın imar problemleriyle ilgili sorunlarını da çözmüş olacağız. Beykoz'un geneli için tabii bu ETBAR çalışmalarını ekolojik temelli yürütüyoruz. Bilimsel çalışmalarımızla bir yandan ilçemizdeki o yeşil alanları, doğal yapısını koruyacak, diğer yandan da vatandaşlarımızın imar ve mülkiyet problemlerini çözecek adımlarımızı atıyoruz. Bütün Beykoz'un yıllardır Beykozlu vatandaşlarımızın, İstanbul'umuzun merakla beklediği çalışmaları inşallah yıl sonu itibariyle tüm alanda ETBAR çalışmasını tamamlıyoruz. Beykoz'un genelinde bu tarihi alanlarımızın, sit alanlarımızın korunarak imar problemlerinin de 2022 yılının ilk çeyreğinde, yani mart ayına kadar tamamlayıp vatandaşlarımızın önünü bu noktada açmış olacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Beykoz'a yakışacak projelerin hayata geçeceğini dile getirerek vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanacağını belirtti. Kurum, 2023 yılına girerken Beykoz'da bu problemlerin ortadan kalkacağını ifade etti.

Beykoz da kentsel dönüşüm başlıyor!

Tokatköy'de dönüşüm

Beykoz'un önemli mahallelerinden biri olan Tokatköy’de riskli yapıların yer aldığını anımsatan Kurum, “Burada riskli alan ilanı yaptık, vatandaşlarımızla görüşmelerimizi başlattık. Bu çerçevede 660 hak sahibi vatandaşımız var. Burada o doğal yapıya uygun, zemin artı 4’ü geçmeyecek bir proje hazırladık. Bu çerçevede ihalemizi ağustos ayı itibariyle yapıyoruz ve bu bölgede Beykoz’a yakışacak, oradaki riskli yapılarda oturan vatanlarımızın can güvenliği riskini ortadan kaldıracak adımı da yine Bakanlığımız, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüz ve Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz eliyle yapacağız. Ağustos ayı itibariyle inşaatlara başlayıp, önümüzdeki yıl sonu itibariyle de bu alanda inşaatlarımızı tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim etmek üzere sürecimizi yürütüyoruz. Bu süreçte vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde, yine onlara kira ve taşınma yardımı yaparak, hiçbir şekilde mağduriyet söz konusu olmadan, onlarla el birliği içinde bu süreci yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Murat Kurum: 1.3 milyon konut acil dönüşmeli!


Geri Dön