26 / 04 / 2024

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmaları için 45 gün süre tanınırken, hak sahipleri duruma tepki gösterdi. 



Beykoz Belediyesi’nin Tokatköy’de başlattığı kentsel dönüşüm projesinin ilk aşamaları başladı. Kentsel dönüşüm yapılacak alan üzerinde evi olan insanlara kış mevsiminde evleri boşaltmaları için tebligat yollandı. Mülk sahipleri ise kış mevsiminde çaresiz kaldı.

Dost Beykoz'da yer alan habere göre; Beykoz Belediyesi gönderdiği tebligatlarda 15 gün içinde; evin, elektrik, su, vergi ve doğalgaz borçlarının ödenerek, evin boşatılmasını ve teslim edilmesini istedi.

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

Gönderilen tebligatlarda, Beykoz ilçesi Tokatköy Mahallesi 487 ada 3 parseldeki taşınmazın, güvenli evler inşa edilmesi ve vatandaşların depreme dayanıklı evlere kavuşması için 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu çerçevesinde kentsel dönüşüm alanı şeklinde belirlendiği ifade edildi. Yine tebligatlarda, hak sahipliği tespitlerinin Ortaçeşme Meydanında kurulan Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosunda 45 gün süreyle duyurulduğu, 28 Eylül 2021 tarihi itibarıyla da projeden faydalanmak isteyen hak sahiplerinin muafakatnamelerini imzaladığı belirtildi. 

Bu zaman zarfı içerisinde hak sahiplerinden 3/2’sinin muafakatname imzalamasıyla projenin netlik kazandığı ve 15 Aralık 2021 günü Resmi Gazete'de yayınlandığına dikkat çekildi. Bildirilen tarihlerde evlerin tahliye edilmemesi halinde ise zorla çıkarılacağı bildirildi.

Beykoz’da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

VATANDAŞ ZAMAN İSTEDİ 

Projeden faydalanmak için muafakatname imzalayan vatandaşlar ise “Bu kış günü nerede nasıl kiralık ev bulup gideceğiz. Çocuklarımız okula gidiyor. Herşey başlı başına bir sorun. Beykoz Belediyesi bunun hesaplarını niye yapmadı” şeklinde seslenirken, Beykoz Belediyesi’nin kendilerine ev bulmak için zaman tanımasını istediler.

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm sorunu!


Geri Dön