16 / 04 / 2024

Beykoz'un imar planları 2019'da tamamlanacak!

Beykoz'un imar planları 2019'da tamamlanacak!

İmar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “2019 yılı itibariyle imar planlarını tamamlamayı hedefliyoruz. İmar planları konusunda en fazla muzdarip olan benim" dedi




Beykoz Belediyesi ilçedeki 45 mahalle muhtarını olağan istişare toplantısında bir araya getirdi. İlçeye daha iyi hizmet için görüş, öneri ve taleplerini dile getiren muhtarlar vatandaş taleplerini de Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e iletti. 


İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen istişare toplantısına, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hanefi Dilmaç, Muharrem Kaşıtoğlu, Mahmut Gülbasar, Eyüp Salih Elmas, Suphi Uçak, Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Hüseyin Kolcu ve Muhtarlık İşleri Müdürü Tacettin Aksu iştirak etti.


Muhtarlara Her Ay 750 TL Ödenek


Toplantının açılışını yapan Beykoz Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Hüseyin Kolcu  belediye tarafından muhtarlara her ay verilen ödeneğin 750 TL’ye çıkarılması ve Muhtarlar Derneği’ne sekreter görevlendirilmesi dolayısıyla Başkan Çelikbilek’e teşekkür ederek muhtarlıkların sekreter ihtiyacının karşılanması konusunda da çözüm beklediklerini söyledi. 


Dernek adına bugüne kadar muhtar ve muhtarlıklara verdiği destek için Başkan Çelikbilek’e plaket takdim ederek teşekkür eden Kolcu, hayırlı hizmetlerinin devamını temenni etti.


Beykoz’a nitelikli, hızlı hizmet için muhtarlarla her daim istişare halinde olduklarını ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediyeler arasında yer aldıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek, 2015 yılının yatırım ve hizmetlerle dolu dolu geçtiğini 2016 yılında da bir önceki yılı aşmayı hedeflediklerini söyledi.



Eğitimde Müjde Üstüne Müjde


Belediyenin okullaşmaya verdiği destekle ilçemizde birkaç yıl içinde okul fazlası olacağını müjdeleyen Başkan Çelikbilek: “Belediye bütçesinden karşılanmak üzere Elmalı İlkokulu’nu 8 derslikli modern bir projeyle yeniliyoruz. Tokatköy’de 24 derslikli bir ortaokul inşa edeceğiz.  Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi’nin yanında bir ortaokul yapılacak. Çavuşbaşı Ahmet Akça İlkokulu’nun Orman’la sorununu çözüyoruz. Ziya Ünsel Ortaokulu’nun yenilenmesi için 3 yıldır ciddi mesai harcıyoruz. Şahinkaya’da 6 lisenin yer aldığı bir kompleks kuracağız. Bu çalışmalarla Beykoz birkaç yıl içinde okul fazlası olan bir ilçe haline gelecek” şeklinde konuştu.  


Alibahadır Okçuluğun Merkezi Olacak


Beykoz’a değer katacak mesire alanı çalışmalarına da değinen Başkan Çelikbilek: “Alibahadır Mesire Alanı ata sporunu okçuluğun merkezi olacak. Beykoz’da ok atmayan kimse kalmayacak. Kanuni Sultan Süleyman Kent Ormanı Beykoz için ciddi kazanım. İçinde 6 park alanı, bisiklet parkurları, organik hayvan çiftliği, restoranlar yer alacak. Karlıtepe’de gençlerin kamp yapacağı bir alan kuracağız. Burası teleferikle anlamlı. Riva’da mesire alanında hazırlıklar sürüyor. Polonezköy’de Tabiat Parkı yakınında bir alanı ilçe sakinlerine kazandıracağız” şeklinde konuştu.


İmar Planlarında Hedef 2019  


İmar planlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Çelikbilek: “2019 yılı itibariyle imar planlarını tamamlamayı hedefliyoruz. İmar planları konusunda en fazla muzdarip olan benim. Bir de başımızda sit sorunu var. 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Geçen dönem ilçemizin 1/5000’lik planlarında sona geldik. Geri Görünüm Etkilenme Bölgesi İmar Planları yetkisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan İBB’ye devrolunca yeniden başa döndük. İmar çalışmaları için belediye bünyesinde bir büro kurduk. Bu işi bizzat kendimiz yürütüyor, kendimiz takip ediyoruz, dışardan yaptırmıyoruz. İmar çalışmalarını etap etap sürdürüyoruz.”  


Toplu konut inşa çalışmaları için imar planları doğrultusunda uygun yer arayışının sürdüğünü ifade eden Başkan Çelikbilek, gündemlerinde yer alan Kadın Sığınma Evi ve Yaşlı Bakım Evi’nin imar planları tamamlandıkça hayata geçeceğini söyledi.



Beykoz Belediyesi



Geri Dön