19 / 04 / 2024

Beykoz’un sit yasasında değişiklik yapılacak!

Beykoz’un sit yasasında değişiklik yapılacak!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Kavacık Et-Mangal'da düzenlenen basın toplantısında konuştu. Beykoz'un imar planı sorunu olmadığını söyleyen Kaya, sit yasasında değişiklliğe gidileceğini söyledi. 



AK Parti Beykoz Belediye Başkan Aday Adayı Av. Kemal Kaya, Kavacık Et-Mangal'da düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Beykoz'un imar planı sorunun sit yasasındai değişiklikle çözüleceğini dile getiren Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Beykozlunun en çok konuştuğu mesele işsizlikle beraber imar problemidir. Beykoz’da bir imar problemi var. Mülkiyet ile ilgili sorunlar kısmen de olsa halledildi. Bunun için gayret gösteren arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Zaten biz Beykoz’da iktidarız. Biz bu iktidar içerisinde yeni bir bakış açısı getireceğiz. İktidar değişmeyecek inşallah. Biz zaten Adalet ve Kalkınma Partisi içerisinde bu gayretleri güdeceğiz. Ama bizim bakış açımız, vizyonumuz bir miktar değişecek. Daha çok insan odaklı olacağız. Katılımcılığı esas alacağız. Toplumun memnuniyetini esas alarak inşallah yürüyeceğiz."

"Beykoz’da imar ile ilgili sıkıntılar var ama sizin ve bizim anlamamız ve bilmemiz gerekiyor ki buradaki sıkıntı imar problemi ile ilgili değil, hukuk ile ilgili bir problem var burada. Hukuksal düzenlemeler yapılması gerekiyor. Hukukun bize verdiği hakları bilmemiz ve bunları mümkün olduğu kadar Beykoz lehine geliştirmemiz gerekiyor. Örneğin imar sıkıntısı var diyor. O zaman Boğaziçi yasasında bizim sıkıntımız var. Boğaziçi öngörünüm çizgisini belli ölçülerde sağa sola kaydırarak veya orada bir miktarda geliştirerek bir miktar halkımızı rahatlatabiliriz. Beykoz’la ilgili sit yapılanması var. O zaman biz sit yasasında bir değişiklik yaparak bir rahatlama sağlayabiliriz."


Geri Dön