28 / 03 / 2024

Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi yeni kimliğini kazanacak!

Beylikdüzü Cumhuriyet Caddesi yeni kimliğini kazanacak!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçedeki projeleri ve yatırımları anlattı. İmamoğlu, Cumhuriyet Caddesi Projesi'ni ve 3 köy 3 meydan projesinden bahsetti.



Avrupa Yakası'nın en prestijli ve fonksiyonlu yaya bulvarı projesi olarak anılan Cumhuriyet Caddesi Projesi kapsamında: Büyük bir kent meydanı, parklar ve spor alanları, nikah sarayı, Yakın Tarih Müzesi, Yeni Belediye Hizmet Binası, 6.000 kişilik amfi tiyatro, 2000 araçlık 3 büyük kapalı otopark, halka açık dinlenme ve eğlenme alanları gibi fonksiyonlar olacak. 


Yayalaştırılacak cadde ile birlikte Beylikdüzü sakinlerinin kaliteli zaman geçirecekleri, kenti sokak ölçeğinde tecrübe edebilecekleri alternatif mekanlar üretilmiş olacak. Çağdaş kent tasarımının yansıtılacağı caddede fonksiyonların sürekliliği ve çeşitliliği ile toplumun her kesimine hitap eden bir çekim merkezi oluşacak. Cadde; zengin sosyal, kültürel, ticari aktivitelerle Beylikdüzü'ne kent ruhunu yaşattıracak. Yapılan her projede kente insani ölçekten yaklaşmayı bilen belediyecilik ve şehircilik anlayışı ile Cumhuriyet Caddesi yeni kimliğini kazanacak. Bisiklet yolları ile desteklenecek olan cadde tasarımı kullanıcılarına engelsiz bir erişim imkanı sağlayacak. Proje, Beylikdüzü'nde düzenlenen geleneksel Barış ve Sevgi Buluşmaları sırasında, maketiyle beraber halkla paylaşıldı. Şeffaf belediyecilik anlayışı ile, proje alanında yaşayan ve uygulamalardan etkilenecek olan herkes görüşlerini belediyeye iletti. Proje üzerinde halkın görüşleri doğrultusunda revizyonlar yapılacak. 


Beylikdüzü'nde bulunan 3 köy meydanının yeni fonksiyonlarla aktif hale getirilerek yeni alt merkezler olmaları sağlanacak. Kırsal özelliklerini kaybeden bu alanlarda kent kimliğinin oluşturulmasını sağlayarak, insanların kaliteli vakit geçirecekleri meydanlar tasarlanacaktır. Tarımsal fonksiyonlarını kaybeden bu eski köy  merkezlerinde, yeni fonksiyonlarla insanların bir araya gelebileceği çekim merkezleri yaratılacaktır. Bunu yaparken, kimlik kavramı sorgulanacak, fiziksel ve kültürel yapısına aykırı tasarımlar düşünülecek. Beylikdüzü'nün tarihi nedeniyle, üretilecek meydanlarda geçmişin canlı tutulmasını sağlarken üretilecek kentsel tasarım projeleriyle modern meydanlar yaratılacak. İnsanların bir araya geldiği meydanlarda faaliyetlerin aktif olacak ve kamusal fonksiyonlarla desteklenecek. By meydanlarda sanatsal faaliyetler ön plana çıkarılacak. Herkes tarafından ulaşılabilir olması önemsenen proje alanları; yaya, taşıt ve toplu taşımayla desteklenecek. 3 meydanda tasarlanacak senaryoların farklı fonksiyonlara sahip olacak. Meydan fonksiyonları yerel özelliklerine göre çeşitlenecek. Meydanların yeniden tasarlanmasıyla, E5 üzerine yığılan nüfusu ve güney kesimde yaşayan insanları çekebilecek alt merkezler yaratılacak. 



YeniBirlik


Geri Dön