25 / 04 / 2024

Beylikdüzü Viraİstanbul'da 220 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Beylikdüzü Viraİstanbul'da 220 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Gül Proje, Beylikdüzü'ndeki 630 milyonluk yatırımı Viraİstanbul'u satışa çıkardı. Projede fiyatlar 220 bin liradan başlıyor.



Gül Proje, Beylikdüzü'ndeki 630 milyonluk yatırımı Viraİstanbul'u satışa çıkardı. Projede fiyatlar 220 bin liradan başlıyor.


Gül Proje, Beylikdüzü Kavaklı'da bin 156 konut ve 39 cadde mağazasından oluşan karma projesi Viraİstanbul'u satışa çıkardı. Geçen yıl aralıkta Beylikdüzü Belediyesi'ne ait 92 bin metrekarelik arazinin ihalesini yüzde 35'lik teklifle 194 milyon 600 bin liraya kazanan şirket, toplam 630 milyon liralık yatırımla hayata geçecek proje kapsamında, 202 milyon lira hasılat garantisi verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, araziyi birkaç yıl önce satmayı düşündüklerini belirterek, "O zaman bunu hayata geçirseydik, garanti edilen miktarın yarısına satmış olacaktık. Belediyelerin arazileri satıp süreçten çıkmasını doğru bulmuyorum. Halk adına da sürecin içinde olmak gerekiyor" diye konuştu. 


METREKARESİ 3 BİN 100 LİRA 

Projenin yüzde 35'i belediye, yüzde 65'inin de kendilerine ait olduğunu söyleyen Gül Proje Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, "Viraİstanbul'un arazisinin yüzde 81'ini yeşil alan için ayırdık. Yani, 92 bin metrekarelik arazinin 74 bin 500 metrekaresi yeşil alandan oluşacak" dedi. Gül Proje Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sönmez Aydın projede metrekare fiyatlarının lansmana özel olarak 3 bin 100 TL'den başlayacağını belirterek, "Proje tamamlandığında metrekare fiyatları 5 binin üzerine çıkacak. En az yüzde 50 prim bekliyoruz" dedi. Daire fiyatlarının 220 bin liradan başladığını söyleyen Aydın, "Alanları 50 ila 200 metrekareye kadar değişen konutların şu ana kadar 32'si satıldı. Deniz manzarası da bulunan projemizi Aralık 2018'de teslim etmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. 


KİŞİ BAŞINA 12.5 METREKARE YEŞİL ALAN

Beylikdüzü Belediyesi'nin 1 milyon metrekarelik Yaşam Vadisi'ne hayat verdiğini anlatan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu projenin 170 bin metrekarelik kısmının kasım sonuna kadar açılacağını söyledi. Vadide, Japon ve Aromatik Bitkiler Bahçesi, bisiklet yolları, egzersiz alanları, şelale, gölet, balık tutma platformları, göl restoranı, sanat atölyeleri ve tiyatro alanlarının yer aldığını anlatan İmamoğlu, "Beylikdüzü'nde 3.5 milyon metrekare yeşil alan bulunuyor. 600 bin metrekarelik yeşil alan üretimimiz daha olacak. Beylikdüzü'nde kişi başına 12.5 metrekare yeşil alan düşüyor. İstanbul'un birçok ilçesinde bu rakamın yarısına bile erişilemiyor. Beylikdüzü sadece E5 hattı ile düşünülüyor ama 13 kilometrelik sahil hattı da bulunuyor. Biz 6 kilometrelik sahil hattını halka buluşturmak için çalışma yapıyoruz" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön