20 / 04 / 2024

Beylikdüzü'nde 2 yeni okul açılacak!

Beylikdüzü'nde 2 yeni okul açılacak!

Beylikdüzü'nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan Yakupşu Cevat Güleç Ortaokulu ve Güzelpınar Özel Eğitim Ortaokulu'nun gelecek eğitim döneminde açılması bekleniyor.



Beylikdüzü'nde geçtiğimiz aylarda temeli atılan iki okulun inşaatı hızla devam ediyor. Yakuplu ve Gürpınar’a yapılmaya başlanan okullar önümüzdeki eğitim dönemine yetiştirilecek.


Yakuplu’da inşaasına başlanan ve çalışmaları hızla devam eden Yakuplu Cevat Güleç Ortaokulu 6 bin 500 metrekare alana sahip, 24 derslikli bir bina olacak. Zemin kazma işlemleri tamamlanan okulun şu an yüzde 15'lik kısmı bitmiş durumda.


Aynı yerde olacaklar


Aynı noktada otizmli bireyler için hem yetişkin iş okulu, hem anaokulu, hem de ilkokul ve ortaokulun yer almasından ötürü Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olacak diğer bir okul olan Gürpınar Özel Eğitim Ortaokulu ise Gürpınar’da yükseliyor. Otizmli yetişkinlere hitap eden Beylikdüzü Özel Eğitim İş Okulu’nun hemen yanında 3 bin 500 metrekarelik bir alana konumlandırılan 12 derslikli Gürpınar Özel Eğitim İlk ve Ortaokulu’nun yüzde 70'lik kısmı tamamlandı. 


Beylikdüzü Belediyesi, Engelsiz Hayat Dayanışma Derneği işbirliğiyle daha önce mevcut İş Okulu’na 4 ek derslik yaparak okula gelen öğrenci sayısının artmasını sağlamış daha sonra da ana sınıfı oluşmasına katkıda bulunmuştu. Projenin tamamlanmasıyla otizmli bireyler aynı yerde anaokulu, ilk ve ortaokul eğitimlerini tamamlayıp, Özel Eğitim İş Okulu'nda mesleki eğitimini de alarak hayata

katılabilecek.


Eğitim olmazsa olmaz


Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçenin okul ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yoğun çaba verdiklerini belirterek, “Eğitim olmazsa olmazımız. Daha uygar bir toplum için eğitim seviyesini daima yüksek tutmalıyız. Biz eğitimi çok önemsiyoruz. Bu noktada ilçemize yeni okullar kazandırarak eğitimin çıtasını yükseltici adımlar atmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



Gazetemistanbul


Geri Dön