23 / 04 / 2024

Beylikdüzü’nde konut prim oranları yüzde 35’e ulaştı!

Beylikdüzü’nde konut prim oranları yüzde 35’e ulaştı!

Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan, Beylikdüzü’nde yükselen konut projelerinde prim oranlarının yüzde 35’e ulaştığını kaydetti. Babacan, “Yeni bir Japon yatırımcıya ikinci katı satmak için de görüşüyoruz” diye konuştu.



Beylikdüzü stanbul’un hızlı gelişen ilçeleri arasında yer alıyor. Babacan Holding, bölgede konut ve işyeri inşasına 1,5 yıl önce başladı.


Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Esenyurt-Beylikdüzü bölgesinde Babacan Premium projesinin inşasını sürdürdüklerini ifade etti.


Babacan, “Bu projemiz yaklaşık bin konut, 120 işyeri ve beş tane kuleden oluşuyor. İnşasına 1,5 yıl önce başladık ve yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. 2018 yılının ilk çeyreğinde anahtar teslimlerine başlamayı planlıyoruz” dedi. Bir diğer gayrimenkul projelerinin Yeşilköy-Atatürk Havalimanı aksında yer aldığını ve Babacan Port Royal adını taşıdığını ifade eden İbrahim Babacan, “İnşaatına bu yıl başladık. Burada da 800 konut ve 60 işyeri yapıyoruz. İki projenin toplam büyüklüğü 1,2 milyar TL civarında. Bunlar bizim başladığımız ve faal olduğumuz işler” şeklinde konuştu.


Beylikdüzü’nde inşası süren ve beş kuleden oluşan projelerinde bir kule katının komple Japon bir yatırımcıya satıldığını ifade eden Babacan, bir katı da yine Japonlara satmak için görüşmelerde bulundu. 


Babacan, “Gaziantep’de bir projeye hazırlanıyoruz. Orada bir arazi satın alması yaptık. Özelleştirme ihalesi kapsamında aldığımız bir arazi var. İzin ruhsat çalışmaları sürüyor. Orada bu yılın son çeyreğinde inşaata başlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında yine Beylikdüzü’nde bin konutluk projeye başlayacağız. E-5 cephesinde. İzin, ruhsat çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu yılın son çeyreğinde oraya da başlamayı düşünüyoruz. Sonrasında Kadıköy Fikirtepe’de bir kentsel dönüşüm projemiz var. Orada da bin 500 konutluk çalışmamız var uzun bir süredir. Yine burada da izin çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde o projemize de başlamayı düşünüyoruz.” Firma olarak vites büyüttüklerinin altını çizen İbrahim Babacan, fırsatları kollamaya ve arazi geliştirme çalışmalarına devam edeceklerini ifade ederek, “Bizim için verimli bir dönem, işlerimizi son hızıyla devam ettiriyoruz” dedi.


Yeni yönetmelikte, yapılacak inşaat metrekarelerinin eksiltildiğini söyleyen Babacan, “Biz bunu doğru bulmuyoruz. Eksiltmek yerine artırılması gerekiyor ki bu işin biraz daha önü açılsın, hız verilsin. Çünkü yapılaşmaların yenilenmesi için artırmak gerekiyor. Bir gerçek var. Vatandaşın binasını yenileyecek durumu yoksa, geriye üç tane seçenek kalıyor. Birincisi, ya çok uygun bir kredi bulacak. İki, yönetmelik buna müsait olacak, müteahhit orada bir miktar fazla yapıp yenileyebilecek. Üç, vatandaşın çok müsait bir durumu olacak evini yeniletecek. Bir de herkes krediye uzanamıyor'' açıklamalarında bulundu.



Karar


Geri Dön