23 / 04 / 2024

Beylikdüzü'ne izci kampı inşa edilecek!

Beylikdüzü'ne izci kampı inşa edilecek!

Beylikdüzü Belediyesi, ilçeye çocuklar için izci kampı yapıyor. Dereağzı Mahallesi Gülben Sokak üzerine kurulacak kamp, tam 4 bin 500 metrekarelik alanı kaplayacak.




Beylikdüzü’nde izci kampı kuruluyor. Çocukların ve gençlerin doğayı tanımaları, korumaları, tek başına iş başarabilme ve problem çözebilme yeteneklerini geliştirme fırsatı tanıyacak izci kampı tam olarak 4 bin 500 metrekarelik alana yapılacak ve bu sonbahara hazır olacak. Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı üstlenilen kampın yeri ise Dereağzı Mahallesi Gülben Sokak üzeri. 


Kent gürültüsünden uzak bir alan tasarlanan izci kampının içerisinde bungalov evleri, eğitim istasyonu, etkinlik tören alanı, tırmanma duvarı, geçiş istasyonu, yemekhane ve daha birçok imkan bulunuyor. Aynı zamanda engellilerin de katılabileceği bir kamp ortamı planlanıyor. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çalışmalar tamamlandığında tüm çocukları ve ilçedeki okulları izci kampına davet ediyor.


Belirli eğitim dönemlerinin oluşturulacağı kamp hayatında her dönem için en az 50-60 çocuğa izcilik eğitimi verilmesi hedefleniyor. Doğa okulu mantığında devam edecek dersler mevsim koşulları uygun olduğu sürece gerçekleşecek. Çocuklara doğru eğitimi vermek amacıyla çeşitli branşlarda 50 civarında lider de kampta hazır olacak. İyi bir insan, iyi bir vatandaş topluma kazandırmayı, doğa sevgisi oluşturmayı ve çevre bilinci sağlamayı amaçlayan bu proje; ilçenin tüm çocuklarına sağlık ve neşe katacak.




Beylikdüzü Belediyesi



Geri Dön