20 / 04 / 2024

Beylikdüzü’ne metro müjdesi!

Beylikdüzü’ne metro müjdesi!

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık yaptığı açıklamada Metrobüs’le aşılan ulaşımdaki sıkıntının ilçeye uzanacak metro ile tamamen son bulacağını söyledi.



AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü’nde hayata geçirilecek yatırımları ve belirlenen yol haritasını Yeni Şafak gazetesine anlattı. İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olan Işık, “Sahil, spor ve ulaşım alanında hayata geçirilecek yeni projelerle birlikten ilçe hak ettiği noktaya taşınacak” şeklinde konuştu.

CHP’li Beylikdüzü Belediyesi’nin 600 milyon TL borcu olduğunu belirten Işık, bu borçlara rağmen ilçede yatırımın yapılmadığını da söyledi.

HEDEFİMİZ KALICI PROJELER


Kısa süreli proje üretmek yerine uzun vadeli projeler üzerine çalışma yaptıklarını dile getiren Işık, “Genel geçer projeler üretmek yerine kalıcı projeler üretmeyi hedefliyoruz. İlçemiz İstanbul’un en çok göç alan bölgelerinin başında yer almaktadır. Bu nedenle hayata geçirmek istediğiniz çözümlerde uzun vadeli olmalıdır” diye konuştu. Işık, nüfusun 5 yılda iki katına çıkması ve yapılan düzensiz yapılaşmanın beraberinde bir kaosu getirdiğini de sözlerine ekledi.

GÜZERGÂH BELİRLENDİ


Ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşanırken Beylikdüzü’ne kazandırılan metrobüs ile bir kısmının aşıldığını kalan kısmının ise yeni gelecek metro ile aşılacağını dile getiren Işık, “Metronun güzergâhı belirlendi. Hem ulaşım rahatlayacak hem de vatandaşlarımız bir yer den başka bir yere rahat bir şekilde gidebilecekler” dedi. 2019 yılına gelinmesine rağmen şu anda Beylikdüzü’nde 1980’li yılların yaşandığını vurgulayan Işık, “Sorunların giderilmesi için kalıcı çözümler üretilecek. Bunların başında ulaşım geliyor. İnsanlar evlerine giderken E-5’de ciddi zaman kaybı yaşıyor. Buna karşılık ilçeye iki yeni giriş noktası açılacak. Mevcut trafiğin tıkandığı noktalara altgeçit ve tünel çalışmaları yapılarak mevcut trafik rahatlatılacak” şeklinde konuştu.


ZAMAN YOLLARDA HARCANIYOR

Işık “Buradaki temel sorun nüfus artışı oranına göre şu an ki belediye bir çözüm üretmedi. Yönetim yol, yatırım, kavşak, okul ve park gibi insanın asli olarak alacağı hizmetler noktasında yetersiz kaldı. İlçedeki trafik inanılmaz derecede sıkışmış durumda. İnsanlar zamanını yollarda geçirmek zorunda kalıyor” dedi. Işık, “İstanbul’da en genç belediye başkanı olmam vatandaşlarımızın da dikkatini çekti. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birinde eğitimini tamamlayarak İngiltere’de yüksek lisansımı yaptım. Eğitimimin bir kısmını yurt dışında yapsam da siyasetten kopmadım. Siyasetin içerisinden gelen bir kişiyim. Bu da vatandaşlar tarafından benimsenmemi ve desteklenmeme vesile oldu” dedi.

İSTANBUL'UN EN BÜYÜK PARKI

AK Parti belediyeciliği döneminde 1 milyon metrekarelik park yapılması için kolların sıvandığını dile getiren Mustafa Necati Işık, “İlçedeki yaşam vadisinin yapılması için her türlü altyapı ve üstyapı çalışmaları hazırlandı. Ancak CHP döneminde bu parkın sadece yüzde 15’i açıldı. Biz yönetimi devraldığımız zaman bu parkın tamamını vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Burası İstanbul’da yapılması planlanan en büyük park alanıdır” dedi. CHP’li Ekrem İmamoğlu yönetiminin ilçedeki kat sayısını da yükselterek şehrin nefes almasının önüne geçtiğini ifade eden Işık, “AK Parti Belediyeciliği dönemimizde kat sınırı 10 olarak belirlenmişti. Ancak CHP yönetimi bu sınırı ortadan kaldırdı şu anda bu sınır 18 katı geçmiş durumda. Bu sorun çözülerek tekrar kendimize yakışır ve ilçenin mimarisini koruyacak şekilde projeler üretilecek. Bu projeler ise yatay mimari göz önüne alınarak yapılacak” dedi.



BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Beylikdüzü’nün genç bir nüfus yapısına sahip olduğunu dile getiren Işık, “Yapılacak yatırımlarda gençlerimizi öncelik sırasına aldık. İlçemize bir bilim ve teknoloji üniversitesi kazandıracağız. Üniversite içinde teknopark atölyeleri ve bilim laboratuvarları yer alacak. Burada gençlerimiz kendi icatlarını ortaya koyacağı atölyelere de yer vereceğiz. Biz icat çıkaran yeni nesilleri destekliyoruz. İlçemiz bilim ve teknoloji üssü haline gelecek. Oluşturulacak marka vizyonuyla birlikte İstanbul’un üst sıralarına çıkacağız” dedi.

ULAŞIMA DENİZ OTOBÜSÜ DESTEĞİ

İlçenin bir yarımada olmasına rağmen denizin kullanılmadığını söyleyen Işık, “Vatandaşımızı denizle buluşturacağız. Metrobüsten inen bir kişi hafif raylı sistemleri kullanarak direkt olarak sahile inebilecek. Sahile deniz otobüsünü de getirerek Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar’a vatandaşlarımızı rahatlıkla ulaştıracağız. Kendimde dalış sporluya ilgilendiğim için Gürpınar’da yelken ve dalış alanları oluşturacağız” diye konuştu.


MAHALLE VE SOKAKLARDAYIM

Işık, “Bizler saha adamıyız ve olacağımız yer de mahalle ve sokakladır” dedi. Halk ile iç içe olduklarını ve vatandaşların sorunlarını dinlemekten kaçınmadıklarını söyleyen Işık, “Sahada teveccüh ile karşılandık. Alanda olduğumuz her gün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına karşı çözüm ürettik. Duygu ve düşüncelerini dinledik. Bu da olumlu geri dönüş olarak yansıdı. Zaten yaşanan sorun ve sıkıntılara yabancı değiliz. Bizler saha adamıyız ve olacağımız yer de mahalle ve sokakladır” dedi.

Mustafa Necati Işık kimdir?


Geri Dön