28 / 03 / 2024

Beylikdüzü'ne metro ve tramvay müjdesi!

Beylikdüzü'ne metro ve tramvay müjdesi!

''Şehrin tüm ulaşım ihtiyacını ortadan kaldıracak projelerle geliyoruz'' diye konuşan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü'ne metro müjdesi verdi.



AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık,  ilçenin mevcut sorunlarını anlatan ve bunlara yönelik projeler hakkında bilgi verdi.

Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş'ün haberine göre, Beylikdüzü’nde metro ve denizi kullanarak ilçedeki ulaşım sıkıntını kökten çözeceklerini söyleyen Işık, Beylikdüzü’ne Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kazandıracaklarını açıkladı. CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun Belediyeyi 600 milyon lira borç yükü altına soktuğunu söyleyen Işık, buna rağmen planladıkları projeleri birer birer hayata geçireceklerini kaydetti.

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

ŞİMDİDEN PLANLANDI 

İstanbul’un en genç belediye başkan adayı olan Işık, Beylikdüzü nüfusunun 5 yıl içinde iki katına çıktığını söyledi. Işık, “Beylikdüzü, planlı gelişimini sürdüren ve devamlı büyüyen yapısıyla yalnızca park veya çevre düzenlemesi gibi üstyapı projelerine değil; kronikleşmiş sorunların çözümü olacak, vatandaşlarımızın nefes almasını sağlayacak ve onları geleceğe taşıyacak altyapı projelerine de ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle ilçemizin hem bugününü hem de gelecek 40 yılını düşünerek ulaşım ile ilgili projeler ürettik” diye konuştu.

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

METRO İHALESİ BU YIL 

Beylikdüzü’nün anakente sadece metrobüs hattı ile bağlandığını söyleyen Işık, metro projesi için çalışacaklarını kaydetti. Işık, şunları söyledi: “İstatistiklere bakıldığında Beylikdüzü’nde hane başına düşen araç sayısı Türkiye ortalamasının oldukça üstünde yer almaktadır. Bunun ana nedeni ise Beylikdüzü’nün İstanbul’un ana toplu taşıma ağı olan metro sistemine bağlı olmamasıdır. Bu sorunu çözmek için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacak; metrobüsten sonra geçmiş yıllarda hep söz verilip de yapılmayan Metro hattının Beylikdüzü’ne gelmesi için 2019 yılı içerisinde ihale sürecini başlatacağız.”

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

ÜÇ KÖY ÜÇ MEYDAN PROJESİ

Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu mahallelerinde oturan vatandaşların nefes alabilecekleri açık alanlara ihtiyaçları olduğunun altını çizen Işık, “Ayrıca Cumhuriyet, Büyükşehir ve Barış mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımız da vakit geçirebilecekleri açık alanlara ihtiyaç duymaktadır. Bununla birlikte mevcut belediye döneminde söz verilmesine rağmen yapılmayan  “Üç Köy-Üç Meydan” projesini tüm vatandaşlarımızın doğal hakları olarak görüyoruz. Bu nedenle; gerek kamuya ait yapı ve arsaların mevcut durumu gerek de karayollarının yer altına alınmasıyla Barış, Gürpınar, Kavaklı ve Yakuplu mahallelerimizde Semt Meydanları inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAPACAĞIZ 

Beylikdüzü’nün İstanbul’un en yüksek öğrenci sayısına sahip ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Işık, “İlçemizde ilk, orta ve lise döneminde olmak üzere toplam 50 binden fazla öğrenci yaşamaktadır. Bu nedenle, üç organize sanayi bölgesine ev sahipliği yapan, Çerkezköy, Çorlu ve Hadımköy gibi bölgelerde yer alan OSB’lere yakın olacak, Milli hava araçları üretimi yapan ve coğrafi olarak Beylikdüzü’ne yakın olan teknoloji şirketlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak, Geniş fabrika ağının istihdamına katkıda bulunacak ve ilk, orta ve lise dönemindeki gençlerimizin geleceği olacak, geleceği bugünden yakalamış bir akademik kuruma ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı gidermek için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte genç nüfusu havacılık, uzay, yapay zeka, otonom teknolojileri, robotik kodlama, elektronik, bilişim gibi alanlarda yetiştirecek; içinde ayrıcalıklı ofis alanlarının bulunduğu Teknopark ile teknoloji üzerine uzmanlaşmış bir üniversite, ihtisas ve uygulama kampüsü kuracağız” açıklamasında bulundu.

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

Işık, “Vatandaşlarımızın yararlanabileceği, yalnızca yeşil alanlardan ibaret olmayan, çeşitli spor dallarının sivil toplum nezaretinde örgütlenebileceği spor kulüplerine ihtiyaç vardır” diye konuştu.

SPOR VADİSİ

Başta gençler olmak üzere şehrin spor alanları ihtiyaçlarını giderecek ve yediden yetmişe herkesin spor yapabileceği kalıcı projeler inşa edeceklerini söyleyen Işık, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımızın yararlanabileceği, yalnızca yeşil alanlardan ibaret olmayan, çeşitli spor dallarının sivil toplum nezaretinde örgütlenebileceği spor kulüplerine ihtiyaç vardır. Bu ihtiyaca en doğru şekilde yanıt vermek için Barış, Yakuplu ve Kavaklı Mahalleleri’nin kesişim noktasında, tramvay ağı ile tüm Beylikdüzü’nün rahatça ulaşabileceği ve vatandaşlarımızın ücretsiz şekilde yararlanabileceği bir merkez inşa edeceğiz. 90.000 metrekarelik alanda inşa edeceğimiz ve içerisinde; bisiklet kulübünün merkezi olacak, ulusal-uluslararası bisiklet müsabakalarının yapılabileceği bir olimpik veledrom, 3 futbol sahası, 4 basketbol sahası, 2 voleybol kortu, 2 teniz kortu, teknoloji ile donatılmış E-spor merkezi, 3 km koşu-bisiklet parkuru, 2.000 metrekarelik güvenlikli çocuk parkı, 3 fitness salonu, 2 yarı olimpik yüzme havuzu bulunan Spor Vadisi projemizi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceğiz.” 

Beylikdüzü ne metro ve tramvay müjdesi!

HER YERE ULAŞIM

Beylikdüzünün şehir içi ulaşımını da kökten çözecek bir proje hazırladıklarını açıklayan Işık, mahalleleri birbirine bağlayacak tramvay hattı inşa edeceklerini açıkladı. Işık, ''Özellikle Adnan Kahveci, Gürpınar, Kavaklı, Yakuplu mahallelerimiz ile Marmara ve deniz kısmında bulunan Sahil-Dereağzı mahallelerimizde ulaşım sorunu çok fazla. Buralarda ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için Beylikdüzü’nün tüm mahallelerine uğrayan yeşil tramvay projemizle ilçemizi İstanbul’a bir yandan E5 hattı-Metro-Metrobüs; diğer yandan deniz otobüsü iskelesi ile bağlayacak, tüm vatandaşlarımızın İstanbul’un tamamına trafik sorunu yaşamadan ulaşmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.


Geri Dön