29 / 03 / 2024

Beyoğlu Belediyesi, Japonya ile afet anlaşması imzaladı!

Beyoğlu Belediyesi, Japonya ile afet anlaşması imzaladı!

Beyoğlu Belediyesi ile Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalandı. Törene resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı



Beyoğlu Belediyesi ile Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalandı.Törene resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı 


BEYOĞLU Belediyesi ile Japonya'nın Bunkyo Belediyesi arasında "Afet Önleme Projesi İşbirliği Anlaşması" imzalandı. 


Resmi temaslar için Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dostluk anlaşmasının imza törenine katıldı. 


Tören sonunda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Japonlar özellikle teknoloji konusunda harika işler yapıyorlar ama bizi daha çok ilgilendiren deprem konusunda yaptıkları. 


Türkiye deprem kuşağında ve depremle en iyi mücadeleyi yapan ülke Japonya. 

Biz de bu çerçevede Beyoğlu Belediyesi, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) ve Bunkyo Belediyesi ile deprem odaklı bir eğitim programı geliştirdik. Ama bundan sonraki süreçte, Beyoğlu'nda şu anda sürdürdüğümüz kentsel dönüşüm projelerinin hem yapımında hem finansmanında Japonlarla işbirliği yapıp daha kalıcı işler gerçekleştirebilir miyiz? 


Sayın başkanla bunları konuşuyoruz. Umarım işbirliğimiz de Türkiye'yi etkileyecek kalıcı, güzel projelere imza atma fırsatımız olur. Sayın Cumhurbaşkanı'mızm uzun yıllardan sonra devlet başkanlığı düzeyinde yaptığı bu ziyareti çerçevesinde bunu imzalamak da bize onur verdi, gurur verdi. 

Umarım iki ülkenin işbirliğine ve dostluğuna güzel katkılar olur" diye konuştu. 

Anlaşmanın yapıldığı sırada Başbakan Ahmet Davutoğlu da Beyoğlu Belediyesi'nin tarihi binasını ziyaret etti. 


Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi için yaptırılan üç boyutlu maketi inceleyen Başbakan daha sonra Japonya'da bulunan Başkan Demircan'ı arayarak hem proje hem de anlaşma ile ilgili bilgi aldı. 


JAPONYA'DA İMZALAR ATILDI

Beyoğlu Belediyesi ile Bunkyo Belediyesi arasındaki dostluk anlaşmasının imza törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. 


Habertürk


Geri Dön