26 / 04 / 2024

Beypazarı Azmak Sanayi Sitesi kuruluyor!

Beypazarı Azmak Sanayi Sitesi kuruluyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 104 İşyerlik Beypazarı azmak Sanayi Sitesi'nin proje çalışmalarının da devam ettiğini aktardı. Yatırım Programı'na 2019 yılı sonu itibarıyla "Yeni Proje" olarak dahil edilen sanayi sitesinin 500 kişilik istihdam sağlanmasını bekleniyor...



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara'nın imalar sanayisinde ülke ekonomisi açısından son derece kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, Ankara'nın önümüzdeki 10 yılda hem teknoloji hem de sanayi alanında büyük atılımlara sahne olacağını söyledi.

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, tüksek teknolojili birçok sektöre ev sahipliği yapan Ankara'nın imalat sanayisinde ülke ekonomisi açısından son derece kritik bir rol oynadığını vurguladı. Önümüzdeki 10 yılda Ankara'nın hem teknoloji hem de sanayi lanında büyük atılımlara sahne olacağını söyleyen Varank, Ankara'da savunma ve havacılık, elektronik, yazılım geliştirme ve sağlık teknolojileri alanlarında büyük bir potansiyel gördüklerinin altını çizdi. Bakan Varank, yurtiçi yatırımcılar kadar yurt dışı yatırımcıların da Ankara'ya yöneldiğini belirterek, Ankara'da 3 bin 351 yabancı firmanın faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Bakanlığın 2020 yılı Yatırım Programı'nda "Yeni proje" olarak dahil edilen ve Ankara'da alanında tek olan Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB projesinin altyapı çalışmalarının yılsonuna doğru başlamasını planladıklarını açıklayan Varank, 104 İşyerlik Beypazarı azmak Sanayi Sitesi'nin proje çalışmalarının da devam ettiğini aktardı.

26 BİNİN ÜZERİNDE GİRİŞİM VAR

Bakan Mustafa Varank,  Ankara  sanayinin Türkiye ekonomisindeki yeri ve önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlığın girişimci bilgi sistemine göre, Ankara'da imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişim sayısının 26 binin üzerinde bulunduğunu söyleyen Varank, bu girişimlerin toplam cirosunun 2018 yılında yaklaşık 130 milyon TL olarak gerçekleştiğini kaydetti. Ciroya göre sıralama yapıldığında ilk 5'te; yüzde 14.4 ile gıda ürünlerinin imalatı, yüzde 18.8 ile fabrikasyon metal ürünleri imalatı, yüzde 12.7 ile başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, yüzde 8.5 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin imalatı, yüzde 8.4 ile kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatının yer aldığını dile getiren Varank, "Genel bir değerlendirmeyle, Ankara imalat sanayisinde orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin ağır bastığını söylemek mümkün" dedi.

YATIRIMCILAR ANKARA'YA YÖNELDİ 

Bakan Varank, Başketin gösterdiği başarıda sabit sermaye yatırımlarının temel bir rol oynadığının altını çizdi. 2012'den bu yana 2 binin üzerinde yatırım teşvik belgesinin düzenlendiğini dile getiren Varank, bu belgeler sayesinde 41 milyar TL'lik sabit yatırım yapıldığını ve 82 bin kişi iş sahibi olduğunu kaydetti. 

YENİ SANAYİ SİTESİ KURULUYOR

Ankara'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle tamamlanan 2 bin 526 işyerlik 13 Sanayi Sitesi (SS) bulunuyor. Yatırım Programı'na 2019 yılı sonu itibarıyla "Yeni Proje" olarak dahil edilen 104 İşyerlik Beypazarı Azmak Sanayi Sitesi'nin proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Varank, "Projenin tamamlanarak sanayicilerimizin hizmetine sunulmasıyla 500 kişilik istihdam sağlanmasını bekliyoruz" dedi.

Bakan Varank, Ankara'da 8 teknopark bulunduğunu vurgulayarak, bunları Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ankara Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ASO Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, ODTÜ Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Ostim Ekopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak sıraladı. 

1.5 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT YAPILDI 

Bu teknoparklarda bin 322 firma, 15 bin 101'i Ar-Ge personeli olmak üzere 19 bin 836 personelin "üniversite-sanayi işbirliği" ile çalıştığını belirten Varank, "Bugüne kadar 14 bin Ar-Ge projesi tamamlandı, 2 bin 885'i halen devam ediyor" dedi. 

Varank, TeknoHab Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile yakın zamanda kuruluşu gerçekleştirilen Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi (ASBÜ) Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin faaliyete geçmesiyle, ekosistemin daha da güçleneceğinin altını çizdi. 


Geri Dön