26 / 04 / 2024

Mamaklı mermercilere yeni sanayi sitesi kuruluyor!

Mamaklı mermercilere yeni sanayi sitesi kuruluyor!

Mamak Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile mermercileri bir araya toplamak için yapımı devam eden Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi'nde iş yerleri hızla yükseliyor.



Kentsel dönüşümde yakaladığı başarılı performansla Mamak'ın çehresini değiştiren Mamak Belediyesi, bölgenin ekonomik yapısına büyük katkılar sağlayacak yatırımların da yapımına devam ediyor. Mamak Belediyesi ve  Ankara  Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile mermercileri bir araya toplamak için yapımı devam eden Ortaköy Mermerciler Sanayi Sitesi'nde iş yerleri hızla yükseliyor. 


Sanayi sitesi kapsamında ilçede dağınık durumda bulunan mermerci esnafı, 150 metrekare açık, 150 metrekare kapalı alan olmak üzere 210 dönümlük alanda yapılan 3 yüz metrekarelik dükkânlara taşınacak. 


Sitenin yapımı tamamlanınca mermerci esnafına hem daha rahat ulaşılabilecek hem de esnaf daha verimli üretim yapabilecek. 


Mamak'ı ekonomik faaliyetlerin merkezine taşıyacaklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sanayi sitelerinin sağladığı istihdam ve katma değerin ekonomiyi canlandıran önemli bir yatırım olduğunu kaydetti. 


Akgül, "Belediye olarak ilçemizde istihdamın artmasına önem veriyoruz. Sanayicilerimizi bu bölgeye getirerek, ilçede işsizliği en düşük seviyeye indirmek istiyoruz. Böyle ekonomik oluşumları ilçemiz içerisinde projelendirerek Mamak'ta istihdamın artmasına katkıda bulunuyoruz. 


Dönüşüm sosyo-ekonomik boyutta da devam ediyor" diye konuştu.335 adet küçük sanayi parselinden oluşan sitede, yapımı devam eden 138 adet işyerinin seksen tanesinin yapımı tamamlanırken, 58 işyerinin yapımı da yüzde 80 seviyesine ulaştı. Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol çalışmasının yüzde 90'ının tamamlandığı sitede, idari tesisler, ticaret alanı, spor alanları, cami ve konut alanları bulunuyor. 


Ortaköy Mezarlığına yakın Samsun Yolu'na yaklaşık bir kilometre mesafede yapılan Mermerciler Sanayi Sitesi'nde, mutfaktan banyoya kadar bütün detaylar düşünüldü. Sanayi sitesi yatırımlarıyla Mamak'ın Ankara'nın yeni istihdam merkezi olacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara'da ilk kez Mamak'ta uygulandı. 


Ankara 24 Saat


Geri Dön