19 / 04 / 2024

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.



Dün Lübnan'daki Beyrut Limanı'ında büyük bir patlama yaşandı. Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin olduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.

Beyrut Limanı ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yangın sebebiyle güçlü bir patlama yaşandı. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek amacıyla kısa sürede olay yerine ulaştı. Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığına göre, eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre, 60 kişi öldü, 3 binden fazla kişi yaralandı. Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar meydana gelirken, eski Başbakan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği dile getirildi. Patlama sebebiyle başkentteki Uluslararası Refik el-Hariri Havalimanı, hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nin yanı sıra çevre binalar, araçlar ve caddelerde büyük hasarlar meydana geldi. 

Patlama sonrası liman ve çevresi enkaz yığını oldu. 


Geri Dön