25 / 04 / 2024

lübnan beyrut patlama hasar

lübnan beyrut patlama hasar

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

Bu yıl ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor!

Londra merkezli emlak danışmanlığı şirketi Knight Frank LLP tarafından yayınlanan 2024 Küresel Ticari Gayrimenkul Yatırımları Raporu'na göre bu sene küresel ticari gayrimenkullerde patlama bekleniyor.

THY, uçak biletleri ile ilgili önemli bir duyuru yayınladı: Yüzlerce kişiye para iadesi yapılacak

Türk Hava Yolları (THY), İsrail ile yaşanan Hamas savaşı nedeniyle İsrail uçuşlarını durdurmasının ardından, Mısır, Ürdün ve Lübnan sınırlarında yaşanan gelişmelerin yolcuları etkilememesi için önemli bir avantaj sağladı. Belirli tarihlerde biletleri olan kişilere para iadesi yapılacak. Peki şartlar

İthal tüketimde patlama: 8 ayda 30,4 milyar dolar!

Ekonomide üretim azmini gösteren ham madde ithalatında düşüş yaşanırken, tüketim malı ithalatında artış devam ediyor. İlk sekiz ayda üretime yönelik ithalat geçen yılın altında kalırken, tüketim malı ithalatında ise patlama yaşandı.

New York Times'tan çarpıcı başlık: Türk yalı satışlarında patlama!

Türk Yalı satışlarında patlama yaşanıyor. Son 3 yılda satışlar yüzde 20- 25 oranında arttı. İşte ne çok tercih edilen bölgeler...

Dünyada en yüksek beşinci gıda enflasyonu Türkiye'de! TÜİK verilerine göre; bakın kimleri kimleri geride bırakmışız!

Dünya Bankası'nın "Gıda Güvenliği" raporu şubat ayı sonuçlarına göre, Lübnan'da en yüksek gıda enflasyonu yaşanırken, Türkiye dünya genelinde beşinci sırada yer almaktadır. Raporda ayrıca, küresel gıda enflasyonunun hala yüksek seviyelerde devam ettiğine vurgu yapılmaktadır.

2023’te dolar kurunda patlama yaşanacak mı?

Yeni yıla sayılı günler kala kafalardaki soru, uzun süredir 18 TL’ler civarında seyreden kurda yeni yılda bir patlama yaşanıp yaşanmayacağı. Bu soruya ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu ilginç bir yanıt verdi.

Flaş gelişme! Fiyatlar geriliyor, daha da düşecek

Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan sevkiyatına ilişkin Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan anlaşma kapsamında ilk gemi yola düştü. Geminin Lübnan'a gitmek üzere hareket etmesi sonrası tahıl fiyatlarında düşüş eğilimi arttı.

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!

Lübnan ve Sri Lanka ile başlayan iflas dalgası Pakistan'a sıçradı. Ekonomik krizle birlikte göç dalgasının da büyümesi bekleniyor.

Alaattin Aktaş ve Şenol Babuşçu’dan flaş dolar açıklaması! Bizi bir felaket bekliyor

İlk olarak Dünya yazarı Alaattin Aktaş’ın Kur Korumalı Mevduat Sistemi ile bağlantılı olarak dolarda patlama yaşanacak uyarısından sonra, Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu’dan da aynı uyarı geldi. İşte detaylar…

Analistler açıkladı! Bitcoin'nin sert zemine çakılması ile patlama yaşanacak!

Bitcoin'in çakılışı hakkında değerlendirmelerde bulunan analistler BTC fiyatında patlama olacağını duyurdu!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Gıda enflasyonunda Türkiye dünya 4'üncüsü oldu!

Türkiye, dünya gıda enflasyonunda  Lübnan, Venezuela ve Surinam'ın hemen peşinen 4. sıraya yerleşti.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

lübnan beyrut patlama hasar Haberi

lübnan beyrut patlama hasar

Dün Lübnan'daki Beyrut Limanı'ında büyük bir patlama yaşandı. Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin olduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yangın sebebiyle güçlü bir patlama yaşandı. Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. İtfaiye ekipleri, yangına müdahale etmek amacıyla kısa sürede olay yerine ulaştı. Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığına göre, eski Başbakan Saad el-Hariri'nin evinin yakınlarında yaşanan patlamada ilk belirlemelere göre, 60 kişi öldü, 3 binden fazla kişi yaralandı. Hariri'nin evinde ve çevre binalarda büyük hasar meydana gelirken, eski Başbakan'ın sağlık durumunun iyi olduğu ve olayı takip ettiği dile getirildi. Patlama sebebiyle başkentteki Uluslararası Refik el-Hariri Havalimanı, hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nin yanı sıra çevre binalar, araçlar ve caddelerde büyük hasarlar meydana geldi. 

Patlama sonrası liman...