24 / 04 / 2024

beyrut patlama 2020

beyrut patlama 2020

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Fransa'nın Akdeniz'de petrol ve gaz aramak için Lübnan topraklarındaki rolünü güçlendirmeye çalıştığına dikkat çekti ve Fransa'nın Lübnan'ı yeniden imar etmek için maddi gücü olmadığını belirtti...

Lübnan'da iç savaştaki yıkılan yerlerin yeniden inşa edilmesi için  90 milyar dolara ihtiyaç var!

Lübnan'ın iç savaş nedeniyle yıkılan yerlerin tekrar inşa edilebilmesi için hala 90 milyar dolardan fazlasına ihtiyacı var. İç savaşın neden olduğu yıkımın etkileri 30 yıldan fazla bir süre geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Lübnan'da inşaat gereksinimleri nedeniyle dayanışmaya ihtiyaç var!

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Lübnan'da inşaat gereksinimleri sebebiyle hem uluslararası camianın hem bizim dayanışmamıza her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağını belirtti...

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

İran Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada yaralananların tedavisi için Beyrut'ta sahra hastanesi kuracaklarını duyurdu. 

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Beyrut'taki patlamada 8 bin bina hasar gördü!

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonucunda 50'si tarihi 8 bin binada hasar oluştuğu belirtildi.

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

İstova Kağıthane'de teslimler Temmuz 2020'de!

Yamaç Yapı tarafından kentsel dönüşüm bölgesi Kağıthane'de hayata geçirilen İstova Kağıthane projesi 5.800 metrekarelik arsa alanı üzerinde yer alıyor. Projede teslimlerin Temmuz 2020'de yapılması planlanıyor.

Doğu Anadolu Gözlemevi 2020’de açılacak!

Dünyanın en gelişmiş teknolojisine sahip üç gözlemevi arasında bulunan Doğu Anadolu Gözlemevi'nin 2020’de açılacağı açıklandı.

Galataport 2020'de tamamlanacak!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Galataport projesinin açılış tarihini açıkladı. Şahenk, Galataport'un 2020 Şubat veya Mart ayında tamamlanacağını söyledi. 

Çeşme Private Residences 2020'de teslim! Yeni proje!

Çeşme Private Residences projesi Sheraton Çeşme Otel'in yenilenmesiyle hayata geçirilecek. 2020'de teslim edilecek proje 3 kanattan oluşacak.

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü 2020'de açılacak!

Kocaeli'de Sağlık Bakanlığı'nca kamu- özel sektör işbirliğiyle inşa edilen Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün yüzde 25'i tamamlandı. Hastanenin 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

Mynar Life Residence'ta teslimler 2020'de! Yeni proje!

Fiyap İnşaat tarafından İzmir Karabağlar'da hayata geçirilen Mynar Life Residence projesinde 74 konut ve 1 ticari alan yer alacak.  Projede teslimler 2020 yılında gerçekleştirilecek. 

Gaziantep şehir hastanesi 2020'de açılacak!

Gaziantep şehir hastanesi 2020'de açılacak. Gaziantep'e sağlık alanında sınıf atlatacak hastanede bin 875 yatak yer alacak. 

beyrut patlama 2020 Haberi

beyrut patlama 2020

Lübnanlı siyaset uzmanları, ülkenin Berlin Büyükelçisi Mustafa Edib'in yeni hükümeti kurmakla görevlendirilmesini, Fransa ile İran arasında varılan bir anlaşmanın bir sonucu olduğunu belirtiyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'ndaki büyük patlamaya tepki olarak yapılan protestolar üzerine 10 Ağustos'ta istifa eden Hassan Diyab hükümetinin yerine yeni kabineyi oluşturma görevini dün Büyükelçi Edib'e verdi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; siyasi gruplar arasındaki çeşitli ihtilaflar sebebiyle normalde hükümet kurma süreçlerinin çok uzun sürdüğü Lübnan'da bu sefer çalışmaların hızlı işlemesinin arkasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un baskıları olduğu şeklinde tahminler yürütülüyor.

AA muhabirine konuşan Lübnanlı uzmanlar da bu süreçte Fransa-İran arasında varılan bir anlaşmanın etkili olduğunu ifade etti. 

- "Fransa Lübnan'a vaatlerden başka bir şey vermiyor"

Siyasi analist Tony Ebu Necm, Mustafa Edib'in söz konusu iki ülke arasında varılan bir anlaşma...