19 / 04 / 2024

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.



Alman firmalarının 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştığı belirtildi.

Lübnan Kamu İşleri ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Mişel Neccar, aralarında Hamburg Limanlar Şirketi'nin de yer aldığı bazı Alman firmalar ile Beyrut Limanı ve çevresine dair çalışmalarını görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın Beyrut Büyükelçisi Andreas Kindl'in de katılım sağladığı görüşmede, Beyrut Limanı ve çevresini yeniden imar etme yönünde Alman firmalarının hazırladığı projenin detayları masaya yatırıldı.

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları, uluslararası yatırımlarla Lübnan'da 50 bin kişiyi istihdam etme fırsatını doğuracak yeni projeyi Neccar ile paylaştı.

Neccar da Hamburg Limanlar Şirketi'nin Beyrut Limanı ve çevre bölgeleri için mükemmel bir proje hazırladığı ve söz konusu projeyi Başbakan Hassan Diyab'a sunduğunu belirtti.

"Dizayn et, yap, işlet ve devret" modeliyle Alman firmaları tarafından sunulan proje maliyetinin 10-15 milyar dolar civarında olacağına değinen Neccar, söz konusu yatırım projesinin sözleşme süresinin ise 50 ile 99 yıl arasında değişebileceğini söyledi.

Bakan Neccar, Beyrut Limanı'yla ilgili yatırım projesi teklifini kabul etme kararının da yeni kurulacak hükümete bırakılacağını söyledi.

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!


Geri Dön