18 / 04 / 2024

Ordu Ulugöl Tabiat Parkı’nın imar planı yeniden yapıldı!

Ordu Ulugöl Tabiat Parkı’nın imar planı yeniden yapıldı!

Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert, Ulugöl Tabiat Parkı’nın yeniden imar planının yapıldığını açıkladı. Ali Kemal Mert, “İlçemizin doğal güzellikleri açısından en önemli yeri Ulugöl’dür" dedi.



Ordu’nun en büyük gölü olma özelliğine sahip, denizden bin 200 metre yükseklikte bulunan Ulugöl Tabiat Parkı, yeniden dizayn edilecek. Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olan Ulugöl’de süren ışıklandırılma çalışmaların tamamlandığını ifade eden Ali Kemal Mert, “İlçemizin doğal güzellikleri açısından en önemli yeri Ulugöl’dür. Biz buranın sadece ilçemizin değil ilimizin de vizyon yeri olacağı düşüncesindeyiz. Ulugöl’ü daha da güzelleştirmek adına çalıştırmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda göl kenarında aydınlatma çalışmaları tamamlandı. Artık ziyaretçiler Ulugöl’ü gece de ziyaret edebilecekler.” dedi.


Yeni imar planı yapılıyor

Ali Kemal Mert, “Ulugöl’de 10 tane bungalov tarzı ev hizmete girmek üzere. Bahar gibi bungalov evler faaliyete geçmiş olacak. Geçen haftalarda milli parklar şube müdürümüz buradaydı ve beraber Ulugöl’ü yeniden imarlama çalışmalarına başladık. Ulugöl’ü ihtiyaçları karşılayabilecek şekilde vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Ulugöl üzerine ciddi çalışmalar yapıyoruz ve ilerleyen süreçte bunları hayata geçireceğiz.” diye konuştu.


İskele de yenilenecek

Kırılan iskelenin yenileneceğini de kaydeden Başkan Mert şöyle konuştu: “Ulugöl şu anda tamamen doğal bir yer ve doğayı bozacak hiçbir şey bulunmuyor. Mevcut çalışmalarımızda milli parklar idaresi altında devam ettiği için kesinlikle doğasında bozulma olmayacaktır. Şu anda Ulugöl’ün iskele yenileme projesi gündemde. Kafanıza göre bir iskele yapamıyorsunuz. Projeleri mevcut ve iskelede yaz itibariyle faaliyete geçmiş olacak.”


Mert, son yıllarda gelen ziyaretçilerin yarısının il dışından geldiğini de sözlerine ekledi.


Ordu Olay Gazetesi



Geri Dön