25 / 04 / 2024

Beyrut Limanı imar

Beyrut Limanı imar

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limanın imar planı askıda!

İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Çiftalan Mahallesi, Liman Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. Söz konusu limandan Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacı da karşılanacak.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Beyrut Limanı imar için atılacak adımları bekliyor!

Bir sene önce meydana gelen patlama nedeniyle harabeye dönen Beyrut Limanı çok sayıda uluslararası firmanın ilgi odağı haline gelse de imar çalışmalarından uzak.

Türk iş insanları Beyrut Limanı'nı inşa etmek istiyor!

 Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Lübnan İş Konseyi Başkanı Abdülkadir Akkuş, Beyrut'ta yer alan limanı inşa etmek istediklerini dile getirdi.

Pendik Güzelyalı Liman Tesisleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Güzelyalı Liman Tesisleri 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Beyrut'taki patlamanın bilançosu: Yeniden imar maliyeti 4.5 milyar dolar!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta büyük yıkıma yol açan patlamanın üzerinden 3 aydan fazla geçmesine rağmen limandaki binlerce tonluk enkaz ve muhtelif atık hala olduğu yerde duruyor. Beyrut'un yeniden imarının 4.5 milyar dolara mal olacağı açıklandı.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Fuat Oktay'dan Beyrut Limanı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Cam başta olmak üzere Beyrut'un yeniden ayağa kaldırılmasıyla alakalı inşaat malzemeleri yardımı yapacağımızı ifade ettik. Beyrut Limanı'nın ayağa kaldırılması ile alakalı çok ciddi bizim müteahhitlik, biliyorsunuz inşaat tecrübemiz var" dedi...

Beyrut Limanı imar Haberi

Beyrut Limanı imar

Alman firmalarının 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştığı belirtildi.

Lübnan Kamu İşleri ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Mişel Neccar, aralarında Hamburg Limanlar Şirketi'nin de yer aldığı bazı Alman firmalar ile Beyrut Limanı ve çevresine dair çalışmalarını görüştü.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Almanya'nın Beyrut Büyükelçisi Andreas Kindl'in de katılım sağladığı görüşmede, Beyrut Limanı ve çevresini yeniden imar etme yönünde Alman firmalarının hazırladığı projenin detayları masaya yatırıldı.

Alman firmaları, uluslararası yatırımlarla Lübnan'da 50 bin kişiyi istihdam etme fırsatını doğuracak yeni projeyi Neccar ile paylaştı.

Neccar da Hamburg Limanlar Şirketi'nin Beyrut Limanı ve çevre bölgeleri için mükemmel bir proje hazırladığı ve söz konusu projeyi Başbakan Hassan Diyab'a sunduğunu belirtti.

"Dizayn et, yap,...