29 / 03 / 2024

Beyşehir ve Meram kardeş şehir ilan edilecek!

Beyşehir ve Meram kardeş şehir ilan edilecek!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, önümüzdeki günlerde alınacak meclis kararıyla Meram ile Beyşehir'in kardeş şehir olarak ilan edileceğini söyledi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya'nın Beyşehir ilçesini ziyaret etti.



Meram Belediye Başkanı Fatma Toru beraberinde Başkan Yardımcılarıyla birlikte Beyşehir'e gelerek Belediye Başkanı Murat Özaltun'u ziyaret etti. Ziyarette, her iki başkan karşılıklı görüş alışverişinde bulunurken, belediye olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları ele aldı. Daha sonra Başkan Özaltun ve Başkan Yardımcıları ile birlikte Beyşehir Gölü'nde yat gezisi yapan Başkan Toru, gazetecilere ziyareti ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


BEYŞEHİR İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ 

Beyşehir'de turizm potansiyelini artırma noktasında çok ciddi adımlar atıldığını dile getiren Başkan Toru, "Daha öncede Belediye Başkanımız Murat Özaltun Bey bizi bu güzel ilçeye davet etmişti. Bizler de hafta sonu münasebeti ile kendisini ziyaret ettik. Başkanımızdan Beyşehir ile ilgili bilgiler de aldık, kendisinin Beyşehir için çok ciddi adımlar attığını da öğrendik. 


Gerek su sistemleri noktasında gerekse Beyşehir'in turizm potansiyelini artırma noktasında çok ciddi adımları var; bunları tebrik ediyoruz ve destekliyoruz. Biz de Meram Belediyesi kardeş şehir olarak her zaman istişare etmeye ve destek vermeye hazır olduğumuzu buradan belirtmek isterim" dedi. 


TARİHİ FIRSATTAN YARARLANIN 

Kentsel dönüşüm konusunda Beyşehirli vatandaşlara seslenen Başkan Toru, "Meram Belediyesi olarak beş bölgemizde kentsel dönüşüm için çalışmalara başladık ki, kentsel dönüşüm yıpranmış yapıların doğal afet meydana getirebilecek yapıların yeniden yapılması daha modern yerleşim yerleri yapılması demek Meram'da bu konuda çok ciddi bir talep var. Bu çok iyi bir fırsat ben inanıyorum ki, Beyşehir'de de bu konuda ciddi bir talep vardır. Ben tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum sizlerde bu tarihi fırsattan yararlanın" diye konuştu. Başkan Fatma Toru ve Başkan Yardımcılarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Murat Ozaltun, önümüzdeki günlerde alınacak meclis kararıyla Meram ile Beyşehir'in kardeş şehir olarak ilan edileceğini söyledi. Başkan Ozaltun, "Beyşehir'imizin doğal güzelliklerini göstermek, aynı zamanda belediye çalışmalarımızla alakalı görüş alışverişinde bulunmak adına Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru hanımefendiyi ilçemize davet ettik. Sağolsunlar bizleri kırmadılar kendilerini Beyşehir'de ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Kentsel dönüşüm konusunda başarılı çalışmalar yürüten Meram Belediye Başkanımız ve ekibiyle Esen tepe Mahallemizde yapacağımız kentsel dönüşüm planlamasında fikir alışverişinde bulunduk, inşallah önümüzdeki günlerde Meram Belediyesi ve Beyşehir Belepesi'nin kardeş şehir olmasını meclis kararı ile ilan edeceğiz. Bilgi ve tecrübe paylaşımlarımız devam edecek; ortak akıl çerçevesinde beraberlik içerisinde bölgemize en iyi hizmeti vermenin gayretinde olacağız" dedi.


Anadolu Manşet


Geri Dön