28 / 03 / 2024

Bilecik Merkez'de icradan 4.6 milyon TL'ye satılık bina!

Bilecik Merkez'de icradan 4.6 milyon TL'ye satılık bina!

Bilecik Satış Memurluğu, Bilecik Merkez'de bulunan 6 daireli binayı satışa çıkardı. 4 bin 468 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 4 milyon 648 bin 949 TL olarak belirlendi.




Bilecik Merkez'de bulunan 6 daireli bina Bilecik Satış Memurluğu tarafından satışa çıkartıldı. İhalesi 30 Eylül Cuma günü yapılacak taşınmazın bedeli 4 milyon 648 bin 949 TL olarak belirlendi.



T.C BİLECİK SATIŞ MEMURLUĞU SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN 



Özellikleri: Bilecik, Merkez, İstiklal Mah. Bilecik Eskişehir Asvaltı mevkii, 109 Ada, 1 Parsel' de kayıtlı taşınmaz ve bina şehrin merkezi konumunda ve en işlek caddelerinden biri olan Ertuğrulgazi caddesine cephedir. Bu cephe olan tarafta Sağlık Eczanesi bulunmaktadır. Bina; bodrum + zemin ve 3 normal kat olarak yığma taşıyıcılıdır. Oturma alanı 170,metrekare Taşınmazın bodrum katında kazan dairesi depo, zemin katında 190 metrekare alana sahip dükkan (sağlık eczanesi) vardır. Normal katlarda ise 2'şer daire bulunmaktadır. Binada bulunan 6 dairenin 5'i, 3 oda 1 salon 2 kridor mutfak, Wc ve 2 balkon planındadır. Binanın üst katında bulunan 1 dairenin ise teras şeklinde planlandığı ve apartmanın merpenine açıldığı, Binada bulunan 5 dairede Zemin; ıslak hacimler ise seramik kaplı duvarlar saten boya ıslak hacimler ise fayanslı, iç kapılar ahşap, merpene açılan kapılar ise çelik kapıdır. Bina pencereleri PVC, tavan plastik boyadır. Zemin katta bulunan dükkan tek mahalden oluşmakta. Caddeye bakan kısım komple cam olup, mahallin bir kısmı vitrin ve diğer duvar ise saten boyalıdır.


Yüzölçümü : 4.468,00 metrekare 

Arsa Payı : Tam

İmar Durumu : dosyada mevcut


Kıymeti : 4.648.949,42 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydında

1. Satış Günü : 30/09/2016 günü 10:00 -10:10 arası

2. Satış Günü : 04/11/2016 günü 10:00-10:10 arası

Satış Yeri : Bilecik Zabıta Müdürlüğü Yanı (Eski Kültür Sitesi)


Satış şartları

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde  20'si oranında peyakçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdimle hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/1 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön