23 / 04 / 2024

Bilecik'te inşaat sektörü canlandı!

Bilecik'te inşaat sektörü canlandı!

Şeyh Edebali Üniversitesi'nin 2007 yılında kurulmasının ardından şehir merkezinde ardı ardına yeni inşaat projesinin temelinin atıldığı, sektörde canlılık yaşanması sonucu birçok yatırımcının rotasını Bilecik'e çeviriyor..



Bilecik gayrimenkul yatırımı bakımından bir çok fırsatlar sunuyor. Özellikle şehir merkezinde üniversite öğrencileri için apart yapımları ve pansiyonlar binaları dikkat çekiyor. Şehir merkezinde yeni bina almak isteyenler bina bulmakta zorluk çekiyor. Eski binaların yıkılmasıyla yeni binalar 1+1 ve 2+1 şeklinde yapılarak kız ya da erkek apart olarak kullanılıyor. Üniversite, Bilecik ekonomisine çok büyük katkı yaparken şehir gelişimine, kültürüne, tanıtımına büyük etki oluşturuyor. 


Dükkan kiralarında artış yaşanırken esnaflarda yeni işyeri açmakta bina bulmakta sıkıntı çekiyor. Belediye tarafından yapı ruhsatı verilen yapılarda artış kaydedildiği belirtildi. 


İnşaat yapımında deneyimli müteahhit Yılmaz Dirik, sektörün Bilecik'te çok hızlı geliştiğini söyledi. Dirik "Şimdi yapılan binalar daha modern. Eski sobalı evlere pek rağbet yok. 

Yeni ev almak isteyenler için banka kredileri daha cazip. Kooperatif binalara rağbet yok. Yatırım yapmak isteyenler için gayrimenkul en iyi yatırım aracı" dedi. 


Emlak ofisi sahibi Göksel Balcı ise, "Bilecik'te arsalar çok değerlendi. Üniversitenin gelmesiyle arsa sahipleri müteahhitlere kat karşılığı anlaşıp yeni ev sahibi oluyor. Eski binalar yıkılıp artık mantolamalı binalar yükseliyor. 

Bir çok müteahhit Bilecik'e gelip yatırım yapıyor. Şu an yeni Bahçelievler Mahallesine 500 dairelik konutların inşaatına başlandı. Bilecik'te konut satışları altın çağında. Her geçen gün Bilecik'te yeni inşaatlar şehrin çehresini değiştiriyor" şeklinde konuştu. (İHA) 


Eskişehir Anadolu


Geri Dön