26 / 04 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi Aralık ayında açılacak!

Bilkent Şehir Hastanesi Aralık ayında açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesinin akademik yıl açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada Bilkent Şehir Hastanesi'nin Aralık ayında açılacağını söyledi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gülhane Külliyesi Spor Salonu'nda Sağlık Bilimleri Üniversitesinin akademik yıl açılışında önemli açıklamalar yaptı. 

Bilkent Şehir Hastanesi Aralık ayında açılacak!

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Bilkent'teki şehir hastanesinin Aralık ayında açılacağını belirten Erdoğan, "Şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır" dedi.

1.2 milyar euroluk bir yatırımla projelendirilen Bilkent Şehir Hastanesi dünyanın en büyük üçüncü sağlık kompleksi olacak.  Bilkent Şehir Hastanesi toplam 3 bin 704 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. 

Bilkent Şehir Hastanesi Mersin, Yozgat, Isparta, Adana, Kayseri ve Elazığ'dan sonra hizmete giren 7'nci şehir hastanesi olacak. Hastanede günlük 40 bin hasta tedavi görecek.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde 131 ameliyathane, 706 yataklı yoğun bakım ünitesi, 38 yataklı diyaliz merkezi yer alacak. Kampüste ambulans helikopterler için de 2 ayrı heliport bulunacak. Bilkent'teki şehir hastanesinin aralık ayında açılacağını duyuran Erdoğan, sağlıkta millileşme konusunu en az savunma sanayisi kadar kritik ve önemli gördüklerini dile getirdi. 

Erdoğan, "Artık istiyoruz ki tomografimizi, ultrasonografiyi, MR'ımızı biz üretelim. Bunları Türkiye yapar, bu beyin gücüne sahibiz. Şimdi biz uluslararası camiadan da ülkemizde ortak üretime girebilecek marka firmaları davet ediyoruz ve olumlu yaklaşımlar var, bu adımları ülkemizde atacağız" dedi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Sağlık, bizim 16 yıldır üzerinde hassasiyetle durduğumuz, en çok yatırım yaptığımız ve hamdolsun en güzel neticeleri de aldığımız alanların başında geliyor. Parası olan sağlık sigortasının bedelini kendisi ödüyor buna imkanı olmayanın primini ise devlet ödüyor. Özel hastaneler için bir fark ücreti ödenmesi gerekiyor ama bu rakam verilen hizmete uygun bir bedel olarak belirleniyor.

Şehir hastanelerimizle birlikte sağlık turizminde çok ciddi sıçrama yapacağız. Türkiye'nin sağlık alanında hızlı bir millileşmeye, yerlileşmeye ihtiyacı vardır.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde sona doğru!


Geri Dön