20 / 04 / 2024

Bilkent Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Bilkent Şehir Hastanesi hasta kabulüne başladı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın tek seferde yapılan 3'üncü büyük hastanesi Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde, hasta kabulüne başlandı..



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bazı hastanelerin taşınmasıyla hasta kabulüne başlanan Bilkent Şehir Hastanesinde incelemelerde bulundu, hastaları ziyaret etti. 

Geçen hafta Atatürk Eğitim ve Araştırma, hafta sonu ise Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin Bilkent Şehir Hastanesine taşındığını belirten Koca, kurumun 8 ayrı branş hastanesinden oluştuğunu, bölgenin sağlık üssü olmasını hedeflediklerini belirtti. 

"Bir koordinatör başhekim altında 8 başhekim görev yapacak"

Koca, Bilkent Şehir Hastanesinin yönetim sisteminin nasıl işleyeceği konusunda da bilgi verdi. Koca, şu ifadeleri kullandı; "Biz şehir hastanelerinin var olan yönetim sisteminden farklı olarak bu süreçte yönetim şeklini de farklılaştırmak istedik. Bu çerçevede bir kararname ile yeni dönemde şehir hastanelerini en tepede koordinatör başhekimin olduğu bunun altında koordinatör başhekim yardımcıları idari ve mali direktörlerin olduğu, her kulenin de birer başhekim, idari ve mali yapılanmasının da olduğu yeni bir yönetim şekliyle planladık" 

Bakan Koca, Bilkent Şehir Hastanesi kampüsü içerisinde 8 hastane bulunduğunu ifade ederek, "Bir koordinatör başhekimlik altında 8 başhekim görev yapıyor olacak. Biz öncelikle 4 blokun koordinatör başhekimlerini de atadık, hasta kabulü başlamış oldu." dedi. 

"12 bin personel görev yapacak" 

Bakan Koca, "Bilkent Şehir Hastanesine taşınan hastanelerin durumlarının ne olacağı" sorusuna "Bu çok konuşulan ve gündemde olan bir konudur. O binaların ömürlerini ve yapıların durumlarını biliyorsunuz. Kullanılabilirlikleri çoğunun sorun olan ama titiz bir gayretle sağlık amaçlı nasıl kullanabileceğimizi kendi aramızda da ciddi çalışıyoruz. Bu konuda önümüzdeki aylarda oraları yine eğitim ve sağlık amaçlı öncelikli değerlendirmek üzere bir yaklaşımımız olacak." yanıtını verdi. 

"Bilkent Şehir Hastanesinde görev yapacak personel sayısının" sorulması üzerine ise Koca, "Sağlık personeli dahil olmak üzere toplamda 12 bine yakın kişinin istihdamı söz konusu olacak. 7 bine yakın sağlık personelinin çalıştığı, toplamda 12 bin kişinin çalışabilir olduğu, günlük 30 bin polikliniğe kadar hastanın gelmesinin planlandığı, şu an 4 bini geçen poliklinik sayımız oldu. 673 yatağı olan ve şu anda yüzde 20'si dolu olan yoğun bakım ünitemiz var." diye konuştu. 

Bakan Koca, açıklamalarının ardından beraberindeki yetkililer ile Bilkent Şehir Hastanesinde inceleme yaptı. Kan alma ve görüntüleme merkezi gibi birimleri dolaşan Bakan Koca, hastalarla yakından ilgilendi. Muayene için Bilkent Şehir Hastanesine gelen hastalarla sohbet eden Koca, bu vatandaşlara "hastaneyi nasıl bulduklarını ve hizmetten memnun kalıp kalmadıklarını" sordu. 


Geri Dön