26 / 04 / 2024

Bill Gates, Four Seasons otellerinin yarısını satın aldı!

Bill Gates, Four Seasons otellerinin yarısını satın aldı!

Bill Gates’in sahibi olduğu yatırım şirketi Cascade Investment, Suudi Arabistan Prensi Talal’ın Four Seasons otellerindeki hisselerinin yarısını satın almaya karar verdi. 



Bill Gates’in sahibi olduğu yatırım şirketi Cascade Investment, Suudi Arabistan Prensi Talal’ın Four Seasons otellerindeki hisselerinin yarısını satın almaya karar verdi. Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; otel yönetimince kamuoyuna yapılan açıklamada, Bill Gates’in şirketinin bu anlaşma için 2.21 milyar dolar ödeme yapılacağı ifade edildi. 

Ödemenin tamamen nakit olacağı belirtilirken halihazırda Four Seasons’ın hisselerine sahip olan Bill Gates’in şirketi Cascade Investment, otel zincirinin kontrolünü eline almış oldu. 

Bill Gates, Four Seasons otellerinin yarısını satın aldı!

PRENSİN PAYI AZALDI

Prens Talal’in hisselerinin yüzde 23.75’ini satın alan Bill Gates’in şirketi, bu şekilde otel grubunun yüzde 71.25’ini ele alarak çoğunluk hissedarı oldu.

Suudi Prens hisselerin yüzde 23.75’inin sahibi olurken; Four Seasons’ın kurucusu ve başkanı Isadore Sharp’ta da yüzde 5 hisseye sahip.

TÜRKİYE’DE İKİ ŞUBESİ VAR

47 ülkede 118 şubesi olan Four Season otel zinciri Türkiye’de de hizmet sunuyor. İstanbul’da biri Sultanahmet’te diğeri de Beşiktaş’ta olacak şekilde iki otel ile Four Seasons faaliyette bulunuyor.

Bill Gates satın aldığı arazileri ne yapacak?

Bill Gates Trakya'dan arazi almış. Biz de alalım mı?


Geri Dön