20 / 04 / 2024

BİM-FED inşaat sektörünün sıkıntılarını konuştu!

BİM-FED inşaat sektörünün sıkıntılarını konuştu!

Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) öncülüğünde bir araya gelen inşaat sektörü temsilcileri, sektörde yaşanan sorunları konuştu....




Düzenlenen toplantıda sektörel sorunların çözümü ve inşaat sektörünün gelişimi için ortak hareket edilmesi gerekliliği vurgulanarak, inşaat sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının katılımıyla ortak bir çalışma platformu oluşturulması kararlaştırıldı.     


İnşaat sektörünün değişik kalemlerini oluşturan sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya gelerek, inşaat sektörünü değerlendirdi. BİM-FED öncülüğünde  Ankara  Ramada Otel’de buluşan sektör temsilcileri, kendi sektörlerinde yaşanan sorunlara değinerek, açıklamalarda bulundular. Yapılan toplantıda ortak sorunların altı çizilirken çözüm önerileri tartışıldı. Toplantıda, inşaat sektörünün geleceği ve yaşanan sorunların ortak bir platformda çözülebilmesi adına, birlikte hareket edilmesi kararı alındı. 


Ankara Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya; BİM-FED Genel Başkanı Mustafa Şahin, Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Genel Başkanı H. Ali Taylan, Ankara Hazır Beton Üreticileri Derneği Başkanı Yavuz Işık, Tesisat Mühendisleri Derneği Başkanı Gürkan Arı, Bims Sanayicileri Derneği (BİMSADER) Başkanı Seyit Koca, Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Anadolu Asansörcüler Derneği Başkanı Hakan Başkaraağaç, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni temsilen Abbas Demirbaş, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği’ni temsilen Buket Çopuroğlu, Doğal İzolasyon Malzemeleri Üreticileri Derneği’ni temsilen Cihan Ongun, BİM-FED Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Komisyonu’ndan BİM-FED Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özmen, İbrahim Buğdaycı, Cafer Acar, Yönetim Kurulu Üyeleri Doğan Sandalcı, Dilaver Eker ve Fevzi Yaman katıldılar. 


Toplantının açılışında bir konuşma yapan Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİM-FED) Genel Başkanı Mustafa Şahin, inşaat sektörüne hizmet eden kuruluşların bir araya gelerek bir platform oluşturması gerekliliğine dikkat çekerek, “Bizler, bir inşaatın bitimi ve satışına kadar bir arada çalışan tüm sektörlerin birleşerek, inşaat sektörünün sorunlarının birlikte tespit edilmesi, çözüm yolları ile ilgili yapılan çalışmaların ortak bir platformda toplanarak ilgili kurum ve kuruluşlara ortak deklare edilmesinin daha verimli olacağına inanıyoruz. Bu nedenle de ortak bir platformda buluşulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu birlikteliğin inşaat sektörünün tüm bileşenlerine önemli katkılar sağlayacağını biliyoruz.” dedi.


Yapılan toplantıda sonucunda; İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren meslek örgütlerinin katılımıyla bir platform kurulmasına, yapılacak ilk toplantı gündeminde platformun adının, görev dağılımının ve çalışma prensiplerinin belirlenmesine karar verildi. 


Geri Dön