16 / 04 / 2024

Kocaeli inşaat sektörünün yeni gözdesi!

Kocaeli inşaat sektörünün yeni gözdesi!

İnşaatçıların gözü İstanbul'da yatırımların aralıksız devam ettiği inşaat sektöründe arsa sıkıntısı yaşanıyor. Yeni yer bulmakta zorlanan yatırımcılar rotayı Kocaeli'de çevirdi.



İstanbul'un farklı noktalarında yapımına başlanan büyük projeler ve konut ihtiyacının sürekli artması şehirde arsa sıkıntısı yarattı. Projelerin hızla devam ettiği Marmara Bölgesi'nde yatırımcılar rotalarını çevre şehirlere kırdı. Sektör temsilcileri yatırımcıların arsa için Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Çanakkale gibi şehirleri tercih ettiğini söyledi. 


KOCAELİ ÖNCELİKLİ YER 

İstanbul'a en yakın kentler arasında yer alan Kocaeli'ye rotasını çeviren yatırımcıların gözü özellikle Gebze bölgesine döndü. İstanbul'dan her gün binlerce insanın çalışmak için geldiği sanayi şehri Gebze'de arsa arayışlarına giren yatırımcılar, kısa sürede yeni projeleri bölgemizde hayata geçireceğini söylüyor. 


FİYATLARDA ARTIŞ VAR 

İstanbullu yatırımcıların ilimizin çeşitli yerlerinde yaptığı girişimler ve bölgenin yatırımcıların dikkati çekmesi üzerine arsa fiyatlarında da artış yaşandı. 5 yıl önce Gebze'de 25 bin TL'ye satın alınan bir arsanın bedeli bugün 150 bin TL'yi bulmuş durumda. 


Evren Kızıltaş/Gebze Gazetesi


Geri Dön