28 / 03 / 2024

BİM mağaza sayısını 7 bin 478'e çıkardı!

BİM mağaza sayısını 7 bin 478'e çıkardı!

2018 verilerine göre BİM yüzde 30 büyüyerek cirosunu 32 Milyar TL'ye yükseltti. Yuriçi ve yurdışı mağaza sayısı 7 bin 478'e çıktı.



BİM, cirosu ve çalışan sayısıyla tartışmasız sektörün lideri. Mart ayı başında açıklanan 2018 verilerine göre, yüzde 30 büyüyerek 32 milyar TL ciroya ulaştı. Yurtiçi ve dışındaki toplam mağaza sayısı ise 7 bin 478'e çıktı. Para Dergisi'ninde yer alan haberde, 2018'de yaklaşık 6.000 kişiye yeni iş olanağı sağlayan BİM toplam istihdamını 47 bin 980'e çıkardı. Sektörünün lideri konumunda olan BİM, marketlerinde sattığı ürünleri binlerce tedarikçiden temin ediyor.

Güçlü bir tedarik zincirine sahip olan firmanın tedarikçileriyle arası hep iyi olmuştur. Hangi tedarikçi ile konuşsak BİM'in ödemelerine en sadık market zinciri olduğu bilgisini alıyoruz. Bu konuda bize gelen bir aksi bilgi yok. Ancak tedarikçiler tarafında bu dönem çok konuşulan bir konu var. Malum firmalar ürettikleri ürünleri depolara paletler üzerinde teslim ediyor. Ürünler paletleriyle birlikte geliyor.

Bu da marketlerin ürünlerini raflara yerleştirmesinde kolaylık sağlıyor. Bu aralar tedarikçiler arasında BİM'in yeni palet kararı konuşuluyormuş. BİM, Turpal adlı bir palet markası oluşturmuş ve yeni bir standart belirlemiş. Tedarikçilerine de "Turpal'dan palet alın" diyormuş. Yeni paletlere geçiş Haziran ayında olacakmış. Ancak burada maliyeti artıran bir durum söz konusu. Türkiye'de palet üretimine uygun ağaç yetersiz. Paletlerin hammaddesi olan ağaçlar ithal edilecekmiş. Eskiden 12TL'ye mal edilen paletler 40-45 TL'ye çıkacakmış. Tedarikçiler ekstra maliyeti nasıl çıkaracaklarını düşünüyorlarmış. Bakalım BİM yönetiminin palet operasyonu nasıl sonuçlanacak.
 


Geri Dön