19 / 03 / 2024

Binalar yıkılmayacak, canlar yanmayacak!

Binalar yıkılmayacak, canlar yanmayacak!

Olası depremlerin zararlarının en aza indirilmesi amacıyla alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için meclise araştırma önergesi verildi.



Deprem ülkesi Türkiye’de sağlam ve sürdürülebilir binalar hayati önem taşıyor. Her an deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğu halde hala depreme hazırlıklı olmayan ülkemizde güvenli, sağlıklı ve uzun ömürlü konutlara ihtiyaç duyuluyor. Bugün Türkiye genelinde yapı kalitesinin artırılması ve uzun ömürlü binaların inşa edilmesi gerekiyor. 

Binalar yıkılmayacak, canlar yanmayacak!

7.5 MİLYON KONUT RİSKLİ

Ülkemizde hali hazırda acilen yıkılıp yeniden yapılması gereken 7.5 milyon riskli konut bulunuyor. Yenilenecek yapıların şehrin mimarisine uygun, her türlü teknik altyapıya sahip ve sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde planlanması gerekiyor. 

Binalar yıkılmayacak, canlar yanmayacak!

YIKIMIN FATURASI AĞIR

AFAD’ın 2020 Türkiye deprem haritasına göre, Van ili 1. ve 2. derece deprem bölgesinde yer almaktadır. Van’da 23 Ekim 2011 ve 9 Kasım 2011’de meydana gelen iki depremde 644 kişi yaşamını yitirmiş ve binlerce kişi de yaralandı. Van ili Başkale ilçesinin Özpınar, Gelenler, Güvendik ve Kaşkol mahallelerinde yıkımlar gerçekleşmiş, 10 yurttaş yaşamını yitirmiş, 64 yurttaş ise yaralanmıştı. Ayrıca Başkale ve Saray ilçesine bağlı mahallelerde 233 ahır yıkılırken, bölge ekonomisi için kritik öneme sahip 3 bin 329 küçükbaş, 72 büyükbaş hayvan telef oldu. 

Binalar yıkılmayacak, canlar yanmayacak!

ÖNERGE VERİLDİ 

Bu kapsamda, Van Milletvekili Tayip Temel ve 19 milletvekili tarafından olası depremlerin zararlarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Deprem zararlarının en aza indirilmesi için önerge verildi!

Türkiye'de üç yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön