29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım Bakırçay Havzası'na yönelik iddialı projelerini açıkladı!

Binali Yıldırım Bakırçay Havzası'na yönelik iddialı projelerini açıkladı!

Bergama'ya İZBAN hattını uzatma, doğalgaz getirme, hayvan borsası ve soğuk hava tesisi sözü veren Yıldırım, Çandarlı'ya yapılan Kuzey Ege Limanı'nda da 15 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi.




AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Bergama, Kınık, Dikili ve Çandarlı'yı içine alan Bakırçay Havzası'na yönelik iddialı projelerini açıkladı. Bergama'ya İZBAN hattını uzatma, doğalgaz getirme, hayvan borsası ve soğuk hava tesisi sözü veren Yıldırım, Çandarlı'ya yapılan Kuzey Ege Limanı'nda da 15 bin kişinin istihdam edileceğini bildirdi. Yıldırım, devlet hastanesi yapacakları Kınık'ta maden ocaklarını artıracaklarını, Dikili'de de termal suya dayalı sağlık turizmini canlandıracaklarını açıkladı.


Rahatsız olmuşlar

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslenen Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın mitinginde bütün İzmir'in Gündoğdu Meydanı'na indiğini belirterek, "Bundan bazıları rahatsız olmuş. Gündoğdu Meydanını dolduran vatandaşların taşıma olduğunu söylüyorlar. Onlar İzmir'i sadece merkez ve körfez etrafından ibaret sandıkları için Kınık, Beydağ, Bergama'dan gelen, Dikili, Kiraz, Tire'den gelen hemşerilerimizi yok sayıyorlar. Yıllarca İzmir'i, İzmir'in çevresini unutanlara Bakırçay, Menderes ve Gediz havzasının 30 Mart'ta vereceği cevap çok kuvvetli olsun ki yanlışlarını anlasınlar" dedi.


'Onlar göremiyor'

Bakırçay bölgesinde köyleri, beldeleri ve mahalleleriyle yaklaşık 200 bin İzmirlinin yaşadığını aktaran Yıldırım, "Ne yazıktır ki İzmir Büyükşehir Belediyesi burayı göremiyor. Değişemiyor, buraya hizmet veremiyor. Bizim belediyeciliğimizde Bakırçay bölgenin parlayan yıldızı olacak" diye konuştu.

Yıldırım, bölgeye Bakırçay Üniversitesi'ni kuracaklarını açıklarken, "TOBB'dan da Bakırçay Üniversitesi'ne bir fakülte sözü aldım. En geç önümüzdeki yılbaşından itibaren kurulum çalışması başlatılacak. Gençlerimiz burada eğitim görecek, Bakırçay ekonomisi canlanacak. Yeni iş alanları oluşacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön