28 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: Bayramda Marmaray'da olacağız!

Binali Yıldırım: Bayramda Marmaray'da olacağız!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: "Bayramda Marmaray’da olacağız. Tünelde, denizin altında. 29 Ekim’de Marmaray projesinin açılışı var. Bu bayramı biz çalışmakla geçireceğiz" diye konuştu



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye genelinde nüfusu 500’ün altında 1800 civarındaki köyde cep telefonlarının çekmesi için proje başlattıklarını, bu anlamdaki ilk baz istasyonlarını Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Çambaşı ve Gültepe köyleri için kurduklarını söyledi.


AK Parti  İzmir  İl Başkanlığı’nın Balçova Termal Tesisleri’ndeki İl Danışma Meclisi ve bayramlaşma törenine telefonla bağlanarak katılan Bakan Yıldırım, Gümüşhane'deki törenden dolayı etkinliğe katılamadığını belirterek, Kurban Bayramının tüm ülkeye, insanlara huzur, barış, esenlikler getirmesi temennisinde bulundu.


Yıldırım, "Türkiye genelinde 1800 civarında köyde nüfusu 500’ün altındaki köylerde cep telefonu çekecek bir proje başlattık. Gümüşhane Kelkit Çambaşı, Gültepe köyleri için baz istasyonu kurduk. Telefonların hepsi burada artık çekiyor" dedi.


Bayramı İstanbul'da geçireceğini ifade eden Yıldırım, "Bayramda Marmaray’da olacağız. Tünelde, denizin altında. 29 Ekim’de açılışı var. Bu bayramı biz çalışmakla geçireceğiz" diye konuştu.


- "Yaşlı nüfusu artıyor"


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, toplantıda yaptığı konuşmada bir ülkenin en önemli sermayesinin insan olduğunu, sahip olunan temel özelliklerin bilinmesi halinde bunlar ışığında politikaların belirleneceğini belirtti.


"Türkiye’nin Nüfus Yapısı ve Beklentisi" başlıklı sunum yapan Hotar, Türkiye nüfusunun artmasına karşın çocuk nüfus oranında azalma olduğuna, genç nüfusu azalırken yaşlı nüfusunun arttığına dikkati çekti.


Hotar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duygusallıkla değil bilimsel veriler ışığında 3 çocuk sözünü gündeme getirdiğini söyledi.


AK Parti'nin İzmir'deki oylarının her seçimde arttığını, İzmirliler'in partilerine daha fazla teveccüh gösterdiğini vurgulayan Hotar, "Tüm İzmirlilere teşekkür ediyorum. Tabii ki bu teveccühün karşılığını verebilmek ve daha fazla hizmet edebilmek için yerel yönetimde şans verirlerse AK Parti belediyecilik anlayışını belediyelere daha fazla taşırsak inşallah hizmetlerin miktarı da kalitesi de yoğunluğu da artma imkanı bulacak" diye konuştu.


- "100. yıl marşını yazıyoruz"


AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ise yerel seçimler öncesinde CHP’nin istismar siyasetine başladığını belirterek, "Cumhuriyet üzerinden istismar edecekler, laiklik üzerinden, yaşam tarzı üzerinden istismar edecekler. Bunlara asla izin vermeyeceğiz. Çıkacaklar Cumhuriyet Bayramı'nda 10. Yıl Marşı'nı söyleyecekler. 'Demir ağlarla ördük' diyecekler. İzmir'e kaç metre ördüler? Biz AK Parti olarak 100. yıl marşını yazıyoruz. Edirne'den Kars'a, Sinop'tan Hatay'a her yeri duble yollarla, hızlı trenle, havaalanlarıyla donatıyoruz" diye konuştu.


AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık da İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirerek, "Yaptıkları tek şey, kaldırım" dedi.

AA


Geri Dön